Wpis z mikrobloga

Jacy to są debile to już mi głowa nie ogarnia. Wrzucać takie posty w trakcie afery to trzeba mieć talent.

Wychodzi na to, że niektóre województwa dostały na ochronę zdrowia mniej, niż poszło na jachty, lodziarnie i ziemniaki.

#kpo
sezamki - Jacy to są debile to już mi głowa nie ogarnia. Wrzucać takie posty w trakci...

źródło: image

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

no nie wiem, może adekwatnie do liczby ludności, co przekłada się na liczbe pacjentów?

@ruut: słaba gęstość zaludnienia wymusza lokowanie szpitali/przychodni które będą mniej rentowne niż w dużych aglomeracjach, lub alternatywnie zabezpieczenie transportu lotniczego (drogiego) żeby szpital obsugiwał wiekszy obszar. Reasumując: na sabo zaludnionych terenach służba zdrowia jest droższa i słabiej dostępna nawet przy zwiększonych środkach.
  • Odpowiedz
  • 0
@ruut: Proporcje pomocy są raczej ok, tu chodzi o sam fakt, że te kwoty są śmiesznie niskie i nie ma się czym chwalić, szczególnie w takiej atmosferze.
  • Odpowiedz
  • 0
@Bioenergetyk: Na same jachty jest chyba 120 wniosków? Policz max, to masz już 60 milionów, 1/3 tego z czego chwalą się, że przeznaczyli na lubuską służbę zdrowia. Dolicz sobie solaria, ekspresy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Czerwony_karp: Ale wiesz, że jest też sam sprzęt? Niedawno jakis oddział błagał o tomograf, bo się im sypie, a szans na nowy zero. Co do puszczenia tego tylko na pensje + pełna zgoda, najpierw kasta niech zwiększy limity przyjęć na studia.
  • Odpowiedz