Wpis z mikrobloga

#kpo #afera

To jest jakaś żenada, cieciembiorcy dostają kasę bo w covida mieli mniejsze obroty. Ja za to w ciągu 5 lat straciłem 70% oszczędności i co najwyżej mogę dostać szuja do doopy. Jak ja na. UOP mogę zdywersyfikować sobie dochód? Yjebią mnie na zbity ryj przy pierwszej okazji. Teraz jeszcze batyr wyskoczył z zerowym pitem dla rodzin z dwójką dzieci. Singiel w Polsce co najwyżej może sobie w łeb strzelić.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Teraz jeszcze batyr wyskoczył z zerowym pitem dla rodzin z dwójką dzieci. Singiel w Polsce co najwyżej może sobie w łeb strzelić.

@Retro-g: a co w tym złego? Ludzie posiadający dzieci są przy obecnej dzietności na wagę złota. Jeśli to taki luks, to zacznij szukać partnerki i załóż rodzinę.
  • Odpowiedz
xDDDD

nazywanie JDG przedsiębiorstwemxDDDD A to oni najwięcej tych gównoprojektów nawrzucalixD

@Protectorx: JDG to tylko sposób prowadzenia firmy. To nie tak, że to lekarz czy programista na b2b, tylko na jdg możesz normalnie zatrudniać na uop i niektóre takei firmy są całkiem duże. IMO źle to robią, bo większość wtedy już wchodzi w robienie spółki dla bezpieczeńśtwa.
  • Odpowiedz
@Retro-g: jak na UOP zdywersyfikować dochód? Możesz np znaleźć sobie drugi etat - jeździć nocą na uberze, pracować w maku, wykładać towar na półki w supermarkecie. Co, może chciałbyś dostać za darmo jacht na wynajem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@JakubKKKKKK większość par, która posiada dwójkę dzieci już więcej dzieci mieć nie będzie więc powinno się właśnie w jakiś sposób pomagać singlom aby te dzieci zaczęli chcieć posiadać
  • Odpowiedz
@Retro-g: ale to ma być nagroda oraz pomoc, żeby ludzie nie mówili: "nie opłaca się mieć dzieci bla bla bla spadek poziomu życia". Ja wręcz bym podniósł 800+ na 1/2 pensji minimalnej dla rodziców. Byle tylko ludzie decydowali się na dzeici
  • Odpowiedz
  • 1
@JakubKKKKKK jak jeszcze bardziej teraz dojedziesz singli to zapomnij o Polsce. Myślisz, że kto by musiał pokryć twoje urojenia? Ogarnięci single wyjadą z tego k--------a i będzie pozamiatane
  • Odpowiedz
Ogarnięci single wyjadą z tego k--------a

@Retro-g: już wyjeżdżają bo Duda/PiS/Nawrocki/Tusk/Nowy Ład itd.

A przychodzi co do czego i okazuje się że w Polsce chcą ludzie żyć. W Polsce jest spokój, wzrost gospodarczy, w miarę ogarnięte państwo... Polska to wspaniałe miejsce do życia. A ci ogarnięci już wyjechali.
  • Odpowiedz
5 lat straciłem 70% oszczędności

@Retro-g: Spokojnie w 2027 wróci pis i po 2027 stracisz pozostałe 30 % :)
Takie mądre mamy społeczeństwo.

Teraz wielka afera jakieś KPO 1,2 mld, a ludzie już zapomnieli tarcze coviowe, fundusze, dodruk pieniądza, wał na wale tam poszło setki mld, a w oszczędnościach ludzi jeszcze większe straty. Na jakieś pikniki CPK szyły miliony.
  • Odpowiedz
jak jeszcze bardziej teraz dojedziesz singli to zapomnij o Polsce.

@Retro-g: no to właśnie trzeba ich dojeżdżać żeby nie było singlami

Ogarnięci single wyjadą z tego k--------a i będzie pozamiatane

@Retro-g: w sensie że co się stanie? Mniej pasożytów będzie? To takie złe dla Polski?
  • Odpowiedz