Wpis z mikrobloga

Policja w Koszalnie dała sobie popis xD

1. Pomiar powinien być robiony 0.5m od wydechu, pod kątem 45 stopni, a ci "specjaliści" wsadzają czujnik w rurę xD
2. Tak blisko to sobie mogą wsadzić ten decybelomierz w 4 literki
3. A co gorsza, zatrzymywali stokowe samochody i mierzyli je. Czyli robili coś w tym kierunku - plus, ale jednocześnie nic nie zrobili, udając że z czymś walczą xD
4. I pytanie kto teraz zapłaci za naprawę tego sprzętu, bo się pewnie rozkalibrował po takim wsadzaniu w wydech xD

Źródło
#policja #polska #motoryzacja #samochody
new-object - Policja w Koszalnie dała sobie popis xD

1. Pomiar powinien być robiony ...

źródło: image

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@new-object ale to normalnie w instrukcji tych urządzeń pomiarowych jest że ma być odległość od 1m ?
Najlepsze to cinquecento 🤣 tam to nawet jak jest szczelny tłumik to jest mega głośno bo to tylko dwa gary + gaźnik
  • Odpowiedz
  • 5
@MikeR: masz normę ISO 5130 , który opisuje jak powinno to być robione. I tak są homologowane pojazdy, według standardów w UE.
Więc nawet jak pomierzą miliard decybeli prost z tłumika, to nie dowód, bo liczy sie to co jest od 0.5m od tłumika, pod kątem 45 stopni.

A tak to mierzy nie wiadomo co :) Bo ma mierzyć czy spełnia homologację samochód, według prawa, Ale te prawo trzeba znać,
  • Odpowiedz
  • 0
@new-object jak to kto zapłaci? Podatnik. Raz w robocie mieliśmy dzień otwarty i była policja zaproszona. I mamy nad placem jebitny kabel wysokiego napięcia. Latali tym dronem bo to były pierwsze drony w ich rękach. I tak w końcu zachaczyl o ten kabel nagle coś walnęło poszły iskry i jeb dron w krzaki spadł.
  • Odpowiedz
Policja w Koszalnie dała sobie popis xD

@new-object:

Parę dni temu przy takim pomiarze chcieli mi zabrać z miejsca dowód za w pełni seryjny i homologowany (bo fabryczny) wydech. Kazałem im s--------ć (no, może nie dosłownie) i wypisać wniosek do sądu. Wypisali, ale dowód zostawili. Ciekawe, co będzie dalej - na pewno będzie śmiesznie, to wiem na pewno.
  • Odpowiedz