Aktywne Wpisy
Schwarzfahrer +11
Też was na jesień łapie deprecha?
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
Listopad, ciemno buro i c-----o, za oknem mgła i zapach zgniłych liści
A w takim Los Angeles mają 25 stopni i heja banana
Zawsze
kasiaret +95
#slubodpierwszegowejrzenia mam wrażenie, że kobiety są dużo bardziej ogarnięte i stabilne życiowo niz dobrani partnerzy. Dziewczyny są wykształcone, mają prace, mieszkania i są samodzielne.
Największym kontrastem jest dla mnie biznesmen, który wydaje się osoba zakompleksiona, która bardzo chce się wyrwać ze swojego środowiska, dawnego życia. Być może ma kompleks związku z majętnością. W dzisiejszym odcinku rzuciło mi się w oczy jak bardzo podobało mu się u rodziców Karoliny. Jakby kalkulował
Największym kontrastem jest dla mnie biznesmen, który wydaje się osoba zakompleksiona, która bardzo chce się wyrwać ze swojego środowiska, dawnego życia. Być może ma kompleks związku z majętnością. W dzisiejszym odcinku rzuciło mi się w oczy jak bardzo podobało mu się u rodziców Karoliny. Jakby kalkulował

Tytuł:
Limes inferiorAutor:
Janusz Andrzej ZajdelGatunek:
fantasy, science fictionOcena: ★★★★★★★★★☆
ISBN:
9788375780260Wydawnictwo:
superNOWALiczba stron:
276Kolejna świetna książka Zajdla prezentująca utopijny świat. Świat w którym ludzie podzieleni są na klasy według inteligencji odgrywają odpowiednio przypisaną rolę. Jednak ten idealny świat jest tylko pozorem. Dla niektórych przestaje być wystarczający i chcą zasmakować życia w innej klasie. Tutaj pojawia się nasz główny bohater, który może w tym pomóc. Zajdel świetnie potrafił wpleść do utopii elementy nauk ścisłych oraz filozoficznych. Nie brakuje też tutaj nawiązań do komunizmu i jedynie słusznej drogi. Interesująco przedstawione poboczne postacie, aż szkoda czasem że troszkę więcej można by im poświęcić czasu. Ciekawe wynalazki i urządzenia, które są bardzo dobrze wpisane w fabułę by ją pchać dalej. Zdecydowanie warto.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #fantasybookmeter #sciencefictionbookmeter
źródło: 950273-352x500
PobierzAle zjadliwy - mi się podobał.