Aktywne Wpisy

malala777 +645
Podczas gdy ty marnowałeś dzisiejszą noc na spanie za darmo, wielu nadludzi lekarzy spało dzisiaj na nocnym dyżurze za 500 zł na godzinę finansowane z twoich podatków, po czym pojadą sobie dzisiaj posiedzieć w przywacie za kolejne 500 zł na godzinę + % od wizyty.
Ale pamiętaj to są męczennicy, bo mieli aż 6 lat studiów (ty miałeś marne 5), po czym ich minimalna płaca to jest marne 10k miesięcznie.
#lekarski
Ale pamiętaj to są męczennicy, bo mieli aż 6 lat studiów (ty miałeś marne 5), po czym ich minimalna płaca to jest marne 10k miesięcznie.
#lekarski
źródło: Evimed_przychodnia_Gdynia_6-1024x684
Pobierz
qtass +80
🚭🌫️ Coraz częściej widzę ten sam schemat zachowań — i to zarówno w sporze o SCT, jak i w zwykłym życiu na osiedlu.
1) 𝗣𝗔𝗣𝗜𝗘𝗥𝗢𝗦 𝗡𝗔 𝗞𝗟𝗔𝗧𝗖𝗘 — czyli „mnie wolno, wy wdychajcie”.
Wielu ludzi pali p-------y na klatce schodowej, uważając, że ma do tego prawo. Bo to „jego klimat”. To, że inni muszą to wdychać, już go nie interesuje. Nie będzie truł rodziny w mieszkaniu, ale na klatce może robić, co chce —
1) 𝗣𝗔𝗣𝗜𝗘𝗥𝗢𝗦 𝗡𝗔 𝗞𝗟𝗔𝗧𝗖𝗘 — czyli „mnie wolno, wy wdychajcie”.
Wielu ludzi pali p-------y na klatce schodowej, uważając, że ma do tego prawo. Bo to „jego klimat”. To, że inni muszą to wdychać, już go nie interesuje. Nie będzie truł rodziny w mieszkaniu, ale na klatce może robić, co chce —

źródło: 1000064115
PobierzTak. Właśnie o to w tym obrazku chodzi xD
Ale żarty na bok, pytanie z tych poważnych. Wy naprawdę chcecie z Polski zrobić liberalny raj jak w USA, gdzie umierasz na ulicy bo nie masz kasy na operację wyrostka robaczkowego?
źródło: comment_wLHlbKrhRyXkJuplcTFJNq0XqwjNho5C
Pobierz@BreathDeath: liczyłem, państwo na mnie jest już jakieś 500k do przodu. Więc to państwo musiałoby mi oddać.
Co do bezdomności to w USA według oficjalnych danych wychodzi 2.3 na 1000. ;)
Dane za USA: https://www.huduser.gov/portal/sites/default/files/pdf/2024-AHAR-Part-1.pdf
Więc chyba trochę mijasz się z prawdą. Poza tym w USA to wystarczy zachorować aby stracić wszystko, w EU to raczej ciężej zostać bezdomnym.
@BreathDeath: ty się mijasz z prawdą. Napisałem że ilość bezdomnych w eu i w USA jest praktycznie taka sama. I to jest fakt, są coroczne fluktuacje ale ogólna liczba jest bardzo podobna.
Nie wierz socjalistycznej propagandzie. W USA żyje się lepiej niż w eu, a już na pewno lepiej już w Polsce.
@DeVaFight4u: opcja dla miliarderów
@Foxbat: Ale ja to wiem. xD
Co pokazuje tylko jakie USA jest super i w ogóle. Przecież to trzeci świat tam jest. :P