Wpis z mikrobloga

@Foxbat: Wszystko się zgadza. Policzmy ile wyciągnąłeś od państwa np. w edukacji a ile wpłaciłeś podatku. Różnica do zapłacenia albo zwrotu w terminie 14 dni. ;)

Ale żarty na bok, pytanie z tych poważnych. Wy naprawdę chcecie z Polski zrobić liberalny raj jak w USA, gdzie umierasz na ulicy bo nie masz kasy na operację wyrostka robaczkowego?
  • Odpowiedz
Wszystko się zgadza. Policzmy ile wyciągnąłeś od państwa np. w edukacji a ile wpłaciłeś podatku. Różnica do zapłacenia albo zwrotu w terminie 14 dni. ;)

@BreathDeath: liczyłem, państwo na mnie jest już jakieś 500k do przodu. Więc to państwo musiałoby mi oddać.

Ale żarty na bok, pytanie z tych poważnych. Wy naprawdę chcecie z Polski zrobić liberalny raj jak w USA, gdzie umierasz na ulicy bo nie masz kasy na operację wyrostka
  • Odpowiedz
@BreathDeath: absolutnie nie, ale nie o tym mówimy że ma nie być bezpłatnej służby zdrowia tylko o tym że podlegasz grzywnie co w zasadzie jest prawdą, wgl opodatkowanie dolnej połowy ludzi w usa jest niewiele chyba mniejsze niż w PL a nie mają bezpłatnej służby zdrowia :D
  • Odpowiedz
Więc chyba trochę mijasz się z prawdą.

@BreathDeath: ty się mijasz z prawdą. Napisałem że ilość bezdomnych w eu i w USA jest praktycznie taka sama. I to jest fakt, są coroczne fluktuacje ale ogólna liczba jest bardzo podobna.
Nie wierz socjalistycznej propagandzie. W USA żyje się lepiej niż w eu, a już na pewno lepiej już w Polsce.

Poza tym w USA to wystarczy zachorować aby stracić wszystko, w
  • Odpowiedz
@MLeko29: Ale to jest głębokie. Szkoda, że ostatni miesiąc i będziesz musiał wracać do szkoły zamiast się realizować. Bandyckie państwo.
  • Odpowiedz
Nie wierz socjalistycznej propagandzie. W USA żyje się lepiej niż w eu, a już na pewno lepiej już w Polsce.

@TurboDynamo: Nie wierzę mieszkałem w bogatej Kaliforni, znam mnóstwo ludzi i wiem jak się żyje. :)

Bzdura, w USA biedni mają Obama care czyli tanie OBOWIĄZKOWE ubezpieczenia zdrowotne, dokładnie jak w Polsce bo w Polsce ludzie którzy nie płacą składek również dostają
  • Odpowiedz
wgl opodatkowanie dolnej połowy ludzi w usa jest niewiele chyba mniejsze niż w PL a nie mają bezpłatnej służby zdrowia :D

@Foxbat: Ale ja to wiem. xD
Co pokazuje tylko jakie USA jest super i w ogóle. Przecież to trzeci świat tam jest. :P
  • Odpowiedz