Aktywne Wpisy
#raportzpanstwasrodka Fifi nie wychodzi z pokoju od tygodnia.. zaczynam sie o niego martwic
źródło: image
Pobierz
JatuArmy +88
Dawno, dawno temu matka mi mówiła bym nie chodził po nocy bo jacyś dziwni ludzie mogą się kręcić. I tak sobie teraz myślę po tych paru latach że to ja mogę być tymi dziwnymi ludźmi.

źródło: 1000064115
PobierzTak. Właśnie o to w tym obrazku chodzi xD
Ale żarty na bok, pytanie z tych poważnych. Wy naprawdę chcecie z Polski zrobić liberalny raj jak w USA, gdzie umierasz na ulicy bo nie masz kasy na operację wyrostka robaczkowego?
źródło: comment_wLHlbKrhRyXkJuplcTFJNq0XqwjNho5C
Pobierz@BreathDeath: liczyłem, państwo na mnie jest już jakieś 500k do przodu. Więc to państwo musiałoby mi oddać.
Co do bezdomności to w USA według oficjalnych danych wychodzi 2.3 na 1000. ;)
Dane za USA: https://www.huduser.gov/portal/sites/default/files/pdf/2024-AHAR-Part-1.pdf
Więc chyba trochę mijasz się z prawdą. Poza tym w USA to wystarczy zachorować aby stracić wszystko, w EU to raczej ciężej zostać bezdomnym.
@BreathDeath: ty się mijasz z prawdą. Napisałem że ilość bezdomnych w eu i w USA jest praktycznie taka sama. I to jest fakt, są coroczne fluktuacje ale ogólna liczba jest bardzo podobna.
Nie wierz socjalistycznej propagandzie. W USA żyje się lepiej niż w eu, a już na pewno lepiej już w Polsce.
@DeVaFight4u: opcja dla miliarderów
@TurboDynamo: Nie wierzę mieszkałem w bogatej Kaliforni, znam mnóstwo ludzi i wiem jak się żyje. :)
@Foxbat: Ale ja to wiem. xD
Co pokazuje tylko jakie USA jest super i w ogóle. Przecież to trzeci świat tam jest. :P