Wpis z mikrobloga

@marian-pxzz: a czemu ma piec, że kolejny dzban nie ogarnia jak działa statystyka i że przy rozmowach o klimacie nie są istotne tak krótkie okresy czasu? Przecież pełno takich. Czy może na ten chocholi argument miałem się oburzyć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wstanczyk

@marian-pxzz: a czemu ma piec, że kolejny dzban nie ogarnia jak działa statystyka i że przy rozmowach o klimacie nie są istotne tak krótkie okresy czasu? Przecież pełno takich. Czy może na ten chocholi argument miałem się oburzyć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przecież napisał że to dotyczy eko-świrów, dodatkowe tłumaczenie jest tu zbędne.
  • Odpowiedz
@marian-pxzz: właśnie pogoda jest super w tym roku, można se gdzieś na luziku wyjść, pojechać, a nie kilka kroków od wyjścia uderza cię taki skwar że nie ma czym oddychać

Warto było się męczyć z nakrętkami xD
  • Odpowiedz
  • 3
właśnie pogoda jest super w tym roku, można se gdzieś na luziku wyjść, pojechać, a nie kilka kroków od wyjścia uderza cię taki skwar że nie ma czym oddychać

@jaroty: niby tak ale żeby chociaż kilka było ciepłych nocy, a nie że muszę ubierać kurtkę zimową jak jadę w nocy na stację xD
  • Odpowiedz
  • 13
Takie lato to nie jest przecież nic wyjątkowego. Mam ponad 4 dychy na karku i pamiętam kilka takich zimnych wakacji. Co w tym dziwnego w naszym klimacie?
  • Odpowiedz
Przecież napisał że to dotyczy eko-świrów

@CheSlaw: No tak, codzienne bitwy prawicy z własnymi wymysłami, aby mieć jakieś zwycięstwa w życiu. Zapomniałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dktr: Źle liczysz temperature.
Musisz wziąć średnią z Madrytu, Moskwy i Rzymu, potem to podstawić pod wzór świadka wiechowego i ci wychodzi, że to było najcieplejsze lato od 190 lat w historii Polski.
  • Odpowiedz
@marian-pxzz: jak masz mniej jak 20 lat, to jak najbardziej może to być najzimniejsze lato jakie pamiętasz. Powiem ci nawet więcej: tak powinno wyglądać przeciętne lato w naszym klimacie. Ale żeś młody i pierwszy raz widzisz coś takiego, to myślisz że anomalia to norma, a norma to anomalia. W grudniu pewnie napiszesz, że nadchodzi epoka lodowcowa, bo spadł śnieg ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@marian-pxzz: Jak rozumiem, że wiele tematów dla prostych ludzi jest zbyt skomplikowanych, więc wierzą w łatwiejsze do zrozumienia teorie spiskowe, ale to, że ludzie mają problem z globalnym ociepleniem, nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać. To już serio trzeba mieć konkretną pustkę między uszami.
TheDziobaker - @marian-pxzz: Jak rozumiem, że wiele tematów dla prostych ludzi jest z...

źródło: 1000008154

Pobierz
  • Odpowiedz