Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +56
Chłop wybrał brutalny język faktów. Jesteśmy narodem, któremu słoń nadepnął na ucho. Każdy kraj w Europie wypromował w XX i w XXI wieku jakiegoś artystę klasy światowej, a tylko my nie xD
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
źródło: 472D8B5D-7CF5-47DB-92C2-41405DBDE568
PobierzSłuchajcie mam taki problem mama nie pozwala mi zostawać na na noc do dziewczyny może by nie było w tym nic dziwnego, gdyby nie to że za kilka miesięcy kończę 35 lat. Ona mieszka 150 km ode mnie i i nawet nie opłaca się wracać czasami, ale specjalnie jadę do domu zamiast zostać u Niej, bo mama wydzwania. Teraz byłem w sobotę i specjalnie wracałem do domu żeby rano w niedziele znowu

I niestety, z przykrością, muszę powiedzieć, że tej przestrzeni kompletnie nie ma.
W powiatowych po prostu nie ma klienteli do takiego jedzenia, dosłownie nie ma dla kogo takiego miejsca stworzyć. 100k mieszkańców i jedyne co jest się w stanie utrzymać to 3 kebaby z kulą mocy i ze 2 osiedlowe pizzerie.
Już sporo czasu temu Turek u mnie w mieście testował swoje mięso i bardzo liczyłem, że ten eksperyment pociągnie dłużej, bo na prawdę chciało się tego kebaba jeść. Niestety cena była około 10 złotych droższa w porównaniu do kuli z hurtowni. W powiatowym, gdzie cena jest jedynym kryterium ten eksperyment oczywiście nie mógł się udać i Turek szybko wrócił do kuli.
#gastronomia #jedzenie
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
W wawie wiele rzeczy (usług) jest tańsze bo jest duża konkurencja. Np głupia wymiana opon - w waw 95 w powiatowym juz 120zl .
@wysokiewiczplum: a teraz wez sobie wyobraz, ze ceny w miasteczkach 20-40k sa wyzsze niz w 100k, bo knajpy maja po 5 klientow dziennie i inaczej sie nie utrzymają ;)
@mirkobiniu: To jest efekt skali niestety. W wawie możesz lecieć na niżej marży bo sprzedajesz tego nieporównywalnie więcej niż w powiatowym. W powiatowych na dzień wrzucasz na grill 10 kg kurczak. W Wawie to w top miejscówkach idzie w godzinę. A wiadomo im większa laga na grilla leci tym jej cena spada. No
@mirkobiniu: Jesteś pewien?
tymczasem paździerz ze składników z makro 22-25zł xDDDDDDD
ale tak jest nie tylko z kebabami
ludzie w tych małych miastach mniej płacą za wynajem lokalu a zachwują się jakby zostawiali za lokal 15-20k netto zł
No chyba że to wszystko pralnie pieniędzy, ale wątpię bo klientów widać.
@eSUBA94: U mnie w mieście ostatnio chcieli za kawiarnię z ogrodem 12,5k miesięcznie xD Kawiarnia na uboczu z frekwencją w weekendy. Miasteczko 15k mieszkańców. Powodzenia żeby na czynsz chociaż zarobić.
stoją od covidu puste, nie wiem z czego żyją właściciele ale nie klepią biedy
źródło: CleanShot 2025-08-04 at 14.07.06
PobierzJest też więcej klientów.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora