Wpis z mikrobloga

siema, jestem gnojkiem 17 lat i przeprowadzam sie do tychow z ukochanej warszafki w której mieszkalem dosc długo.
przeprowadzam sie z przyczyn osobistych i chciałem zapytać jak ogólnie mieszka sie w Tychach?
czy to miasto w którym mozna normalnie funkcjonować? czy jest dużo patologii?
Na Slasku mieszałem tylko dwa łata w bielsku białej wiec nie wiem dokładnie jak jest

#przeprowadzka #tychy #slask
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pezymista: no ja znam takich artystów, kiedyś to nawet jeden sąsiad prawie puścił z dymem blok w którym ja mieszkam, podpalił piwnice niżej mojego mieszkania, ale akurat wychodziłem z domu i wyczułem dym, to na szczęście obeszło się bez większych szkód ( ͠° °)
  • Odpowiedz
@pezymista: Tychy są wspaniałe. Bezpieczne, zielone, nowoczesne, zadbane, z dobrą infrastrukturą i rewelacyjnym jeziorem. Bielsko i Tychy to najlepsze miasta na Śląsku - lepiej trafić nie mogłeś.

Pożar domu patusa, który od lat chlał, ćpał i terroryzował okolicę to u nas sensacja roku. W takich Siemianowicach czy innych Piekarach takie wydarzenia przechodzą nawet bez echa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pezymista: Jedno z lepszych, spokojniejszych miast na Śląsku obok Gliwic. Taka sypialnia Katowic chociaż też mają strefę i robotę można znaleźć. Co do zachwytów nad jeziorem Paprocańskim to jednak nie jest tak różowo bo często są sinice i sama woda, kolor, zapach nie zachęca do pływania. Przynajmniej ja mam takie odczucia, no, ale z Pogorią 4 lub Pławniowicami ciężko rywalizować :)
  • Odpowiedz
  • 2
@pezymista też przeprowadziłem się z miasta na zachodzie Polski 40k mieszkańców do Tychów w 2021 roku w luty na wynajem/do pracy i na studia. 3 lata później kupiłem tu mieszkanie z dziewczyną poznaną w okolicach Tychów i kończymy właśnie je remontować. Przeprowadziła się tu też moja siostra, bo jej się miasto spodobało. Więc mireczku zapraszamy, jest tu naprawdę spoko
  • Odpowiedz
  • 0
@Tytyka o to szczęśliwie wszystko sie udalo, ja natomiast z mieszkaniem nie mam problemu bo zostało juz kupione z rok temu, chyba ze cos by sie w stalo w jakies skrajnej sytuacji. Dzięki za odpowiedź
  • Odpowiedz
@pezymista: Mieszkałem parę lat, teraz mieszam 20 km dalej, ale dalej pracują. Tychy to bardzo spokojne miasto. Może to być wada i zaleta. Wada bo jak lubisz nocne, klubowe życie to Tychy odpadają :D. Ale z drugiej strony do Katowic blisko i dojedziesz czymkolwiek, kiedykolwiek.
  • Odpowiedz