Wpis z mikrobloga

✨️ Czuję się wykluczona przez brak rodziny
Za miesiąc kolejne spotkanie klasowe, a ja znowu nie przyjdę, bo mi wstyd, że jako jedyna nie założyłam rodziny. Wkurza mnie to, że zostałam zepchnięta na margines społeczny, bo nie mam dzieci i męża.
#depresja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: takie rzeczy to chyba w polsce c się dzieją. Zresztą co Cię obchodzi opinia innych, znajdź sobie towarzystwo godne sobie. Sam już dawno się odciąłem od dzieciatych, w dodatku że wiem dobrze że w kilku parach te dzieci to wcale nie były takie zaplanowane i niezwykle mnie bawi ta dobra mina do złej gry xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nikt cię nie zepchnął, ludzie mają w dupie, że nie masz męża i dzieci. sama się spychasz nie przychodząc.

fun fact - kiedyś poszłam na minispotkanie klasowe za paroma koleżankami, spotkanie było w jakimś centrum rozrywki dla bajtli, bo wszystkie dzieciate. poszłam z przekonaniem, że dadzą mi odczuć, że hehe, one już dzieci w podstawówkach a ja dalej nic, a rzeczywistość była taka, że każda jedna była już po
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
niezawodna-sojuszniczka-22:

I jak ktoś zapyta „a ty, czemu nie masz dzieci?”, uśmiechnij się i powiedz: „Bo chciałam żyć, nie przetrwać.”

@etepetete to by była chamska odpowiedź umniejszająca ludziom z dziećmi. I piszę to jako bezdzietna lambadziara po
  • Odpowiedz
@niezawodna-sojuszniczka-22
Doceniam, że odpisałaś szczerze, serio. Ale wybacz ,nie mam zamiaru pudrować rzeczywistości tylko po to, żeby nikomu nie było przykro. To, że ktoś decyduje się na rodzinę, nie czyni go świętym męczennikiem , ani też nietykalnym. Nie powiedziałem, że ludzie z dziećmi to porażka. Powiedziałem, że zakładanie rodziny to nie jest różowa laurka, tylko ciężka harówa, o której nikt nie mówi uczciwie, bo wstyd się przyznać, że nie jest tak
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
intuicyjny-wykopek-72: Ciekawe czy jesteś jedyną osobą, która "nie założyła rodziny"? Pomijając fakt, że większość małżeństw to istny dramat bo ludzie się dobrali na zasadzie tego, że ktoś się komuś spodobał wizualnie i było miło, że ktoś Izaak zainteresowanie. Więc dzisiaj są ze sobą bo są dzieci i ciężko żyć samemu(finansowo) , bo ci ludzie powiedzą(w tym reszta rodziny). A Ty czujesz się gorsza bo nie wzięłaś udziału w tym maratonie chodzenia
  • Odpowiedz
To, że nie masz rodziny, nie znaczy, że jesteś gorsza. To znaczy, że nie wpadłaś w pułapkę „bo tak wypada”. I nie jesteś jedną z tych, co trzymają się na resztkach nadziei i dwóch sznurkach, bo „dzieci muszą mieć oboje rodziców”.

@etepetete: XD
a jakieś pozytywy są? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz