Wpis z mikrobloga

Tydzień temu wjechał nowy rower, trzeci w kolekcji ( ͡ ͜ʖ ͡)
Marin Team 2 2025 w rozmiarze L. Zmieniłem pedały na plastikowe HT, dałem ramę do oklejenia PPF i serwis zerowy amora. Reszta seryjna.
Na razie kombinuje z ustawieniem pozycji, będę skracał kierownicę, może wymienię mostek na dłuższy, ale to dopiero jak lepiej go poznam.
Zobaczymy jak będzie z heblami po dotarciu, chcę im dać szansę, chociaż trochę mnie kusi zmienić na magure ¯_(ツ)_/¯
#rower #mtb
Rybow - Tydzień temu wjechał nowy rower, trzeci w kolekcji (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Marin Team 2 ...

źródło: temp_file8456426413135562759

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rybow: Dobry zakup. Już kilka lat temu przykuł moją uwagę przez tą progresywną geometrię skręcającą mocno w stronę trailówki. Tak właśnie powinny być robione hardtaile MTB dla zwykłego czlowieka chcącego polatać po lesie, a nie jak większość rodem wyjęta z tras zawodów xc.
  • Odpowiedz
@Rybow Nic nie zmieniaj, mam Team Marin 1 i na początku nie mogłem się przyzwyczaić do tej oszalałej geometrii, przesuwałem do tyłu dupę na siodełku, chciałem wstawić dłuższy mostek i sztycę z ofsetem, ale po kilku dłuższych przejażdżkach pozycja wydała mi się naturalna i teraz nie wyobrażam sobie jeździć inaczej.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@nielubiegroszku dokładnie. Testowałem kilka różnych rowerów XC i żaden nie był tak uniwersalny i wygodny jak marin. Z drugiej strony typowe rowery trail mają więcej skoku i są cięższe

@KsiadzMichal najpierw chcę dać szansę fabrycznemu osprzętowi. Ustawie siodełko, zrobię jakąś dłuższą trasę, potem przytnę kierownicę i znowu będę jeździł.
Jak Ci się sprawuje?
  • Odpowiedz
@Rybow Sprawuję się prawie bez zarzutów, jedyny mankament, to gówniane piasty maszynowe od Shimano, tylna po około 2k km złapała lekki luz, z tego co czytałem one niestety tak mają, zajadę ja do końca i wymienię na coś lepszego. Mam niby niższy model, ale korbę i piasty dostałem takie jak w team 2, także nie zdziw się jak i u ciebie dostaną luzów.
  • Odpowiedz
@Rybow: Piękny jest, uwielbiam Mariny. Wyciągnąłem z garażu ostatnio swojego Nail Traila i przywróciłem go do życia - uśmiech nie schodzi z twarzy.
  • Odpowiedz
@Rybow spoko! Z takimi oponami to musi iść jak burza. Zastanawiam się nad drugim rowerem bo mam fulla Trail, ale nie wiem czy nie pójdę w totalny minimalizm i może kupię Gravela… jazda rekreacyjną na magic mary mnie trochę meczy 😂
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@amiga500 znam to. Mieszkam w Warszawie i do tej pory miałem enduro na góry i coś na kształt dirt/dual z przerzutkami na miasto.
Jako że zacząłem robić coraz dłuższe wypady to szukałem czegoś bardziej cywilizowanego, testowałem różne rowery, ale gravele, ani racingowe XC mi nie przypasowały, a marin od razu
Rybow - @amiga500 znam to. Mieszkam w Warszawie i do tej pory miałem enduro na góry i...

źródło: temp_file7964558799198781223

Pobierz
  • Odpowiedz
@Rybow kurczę właśnie wiem że jakbym wziął takiego XC z amorkiem to byłbym zadowolony… bo gdybym znalazł gdzieś w lasku jakąś hopkę to można by od razu przetestować a na gravelu no to totalnie bym się musiał obejść smakiem 😂
  • Odpowiedz