Wpis z mikrobloga

@JakubKKKKKK: Pjoter - widziałeś taką alternatywną rzeczywistość? czy po prostu projektujesz to co było na zachodzie na twoje zmęczone pracoholem zwoje mózgowe i tobie się wydaje, że byłoby 1000x lepiej? bo ja myślę, że to drugie
zachód mimo mieszczaństwa wcale nie miał lepiej, był bardziej krwawy, mordowali się milionami a do tego stworzyli kolonializm i do teraz większość globu ich z tego powodu nienawidzi i cieszy się z każdej chwili,
  • Odpowiedz
  • 0
@JakubKKKKKK: A co ma piernik do wiatraka? Ja o zupie ty o pupie. Niestety nie świadczy to dobrze o twoim intelekcie. Umieściłem ten post w chołdzie dla bohaterów Powstańców, Husarzy, etc. A ty mi wyjeżdżasz z mieszczaństwem. Nawet zgodzę się że rozwinięte mieszczaństwo byłoby dla Polski bardzo korzystne, ale co z tego? Czy umniejsza to tym którzy przelewali krew za nasz kraj, a często oddawali życie? Kup sobie koło i
  • Odpowiedz
  • 1
napisałeś jakieś p---------e o ojkofobii, widziałem jeden film napierały i się z nim zgadzam dotyczcy tej polski szlacheckiej

@JakubKKKKKK: Jeśli nie znasz kontekstu i widziałeś JEDEN film ojkofoba to nie mamy o czym rozmawiać . Napierała jest ojkofobem i to jest fakt. Dużo zdrowia życzę, ale serio idź stąd..
  • Odpowiedz
@vZGLSjkzfn: Każdy kraj kolonizował, który podbijał. Czy to europejskich czy to afrykański. Nie każdy jednak płynął na inny kontynent zabijając miliony miejscowych i tego rodzaju kolonizacji Polska nie robiła. To nie jest to samo.
  • Odpowiedz
@JakubKKKKKK: Każdy kto uważa się za Polaka to przejął polskość za szlacheckim sposobem patrzenie, a nie chłopskim i mieszczańskim. W zasadzie dotyczy to większości krajów świata. Siłą rzeczy, jeśli uważasz siebie za Polaka to również musisz uznać, że husaria broniła Polski. Polska bez wpływu szlachty nie istnieje, podobnie jest w wielu innych krajach. To chłopstwu wpojono historię szlachty, a nie chłopstwo szlachcie i tak narodziła się Polska tożsamość, jak w
  • Odpowiedz
@Soongoku: Nie chciało mi się, ale cierpiałem czytając ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Film na pewno w tym miesiącu. Scenariusz gotowy, a tylko czekam na sprawdzenie przez zaufaną osobę, bo to będzie najbardziej kontrowersyjny film na moim kanale
  • Odpowiedz
@JakubKKKKKK: Historia królów i szlachty jest gruntem polskości, jak wielu innych narodów. Wszystko potem do niej przyrastało i nie mogłoby istnieć bez szlacheckiej wstawki, z której polskość wyrosła. Nikt nie mówiłby o dumie z byciu Polakiem przez Adama Małysza, gdyby nie pozostałość szlachecka.
  • Odpowiedz
@Swiety_Judasz: znowu nie jest to prawdą, bo są państwa które nie miał gigantycznej przeszłości państwowej, jak Białoruś, Łotwa, Estonia, Macedonia Północna, Bośnia, Słowacja czy Słowenia, a istnieją i mają świadomość swojego istnienia.
  • Odpowiedz