Wpis z mikrobloga

@SHOGOKI: z jednej strony masz rację co do sprawczości chińczyków ale ja bym się tutaj zastanowił nad jakością tej infrastruktury bo u nas przynajmniej mosty się nie rozpadają po deszczu xD

• Odpowiedz
@kacappylon: @RandyBobandy moze i testują na prodzie ale przynajmniej dzialaja szybko i sprawnie, sie nie p------a w tancu, co zjebia to sie naucza i kolejna iteracja bedzie lepsza, maja niesamowity rozwoj. U nas by byly miliony spotkan, konsultacji, pelno przepisow i regulacji ue ktore by cos blokowaly, miliony przepalone by zostaly a dalej nawet by lopaty nie wbili. Ale dalej sobie myslcie ze jestesmy lepsi xd
  • Odpowiedz
co zjebia to sie naucza i kolejna iteracja będzie lepsza,

@f9JXBEArQ2H4TKl: no nie wiem xD z tego co ja słyszałem to konstrukcje kiepskiej jakości powstają ciągle, bo Chiny chcą dogonić zachód a nawet go przegonić za wszelką cenę. Państwo chińskie buduje dużo i szybko aby pokazać Chiny jako tygrysa rozwoju ale to tylko złudna wizja wykreowana przez propagandę sukcesu, bo pamiętajmy że Chiny to dalej kraj komunistyczny, jedyne co się
  • Odpowiedz
A w Polsce:

Nie można robić drogi bo tu bekasy srają.

@SHOGOKI: chiny są gospodarką w której decyzje podejmuje partia oraz klika wokół partii jak będą chcieli to sobie mogą nawet górę przenieść w inne miejsce i nie muszą przed nikim odpowiadać, bo tam jest autorytaryzm i partia jest święta. Jak by w Polsce coś takiego zrobili jak tu wstawiłeś na obrazku to właśnie tacy jak ty by krzyczeli że
  • Odpowiedz
A w Polsce:

@SHOGOKI: chciałbyś aby ktoś tak rozwalił góry aby drogę postawić?
Zapraszam do Krakowa, tutaj czułbyś się jak w raju. Każdy większy kawałek zieleni to potencjalne nowe osiedle. Jak deweloper będzie EKO to w nazwie osiedla da Park czy coś podobnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
A w Polsce:

@SHOGOKI: Czy przypadkiem w Polsce nie zablokowali zbiornika retencyjnego, bo jakiś biznesmen miałby popsuty widok ze swojego domku letniskowego?
  • Odpowiedz