Wpis z mikrobloga

To się nazywa psychoza

@Romerholzee: Nie, to sie nazywa: czytanie sekcji "early life" na wikipedii, przy artykulach o ludziach, ktorzy wprowadzaja zamet i posiadaja ogromne ilosci wladzy i pieniedzy.

Na wojnach i niestabilności tracą wszystkie
  • Odpowiedz
  • 0
@Saprofit Dobrze, ale gdzie tutaj jest jakiś punkt przejściowy? Bo ze względu na to, że tradycyjnie zajmowali się w Europie zawodami, które później wyrosły na dużo bardziej wpływowe i potrafili zachować jakieś poczucie jedności między sobą mają teraz wysoko postawionych ludzi. Ale gdzie jest to przejście od tego faktu do twierdzenia, że tworzą jakiś potężny spisek mający zrobić białym ludziom coś złego?
  • Odpowiedz
  • 1
@dorkas No cóż, ludzie potrzebują wroga i wytłumaczenia na złe rzeczy

@dlugi-gr Ja tam ich nie lubię, a raczej mówiąc konkretnie nie lubię ich państwa, które na skalę przemysłową zajmuje się obecnie popełnianiem zbrodni przeciwko ludzkości.

@nabrzmialy Ja się dalej śmieję i zastawiam jakim cudem na niektórych
  • Odpowiedz
@SoplicaTadeusz: pytaj raczej tych, którzy wierzą w takie teorie. Ja dałem tylko przykład.
Ale generalnie tak jest, że ludzie od wieków nie lubili Żydów właśnie przez to, że byli wysoko postawieni i mieli zazwyczaj pieniądze. Oni sami też trochę to prowokowali właśnie przez swoją hermetyczność i umiejętność wspierania swoich kosztem innych. Po prostu doskonale nadawali, i jak widać, dalej się nadają do roli kozła ofiarnego
  • Odpowiedz