Wpis z mikrobloga

• 1
@Normalny_czyli_dla_wi3lu_inny no chyba tak by bylo najmądrzej. Generalnie ta wazelina na szyje odpada jak masz koszule lub koszulke polo, bo bedzie sie lepic raz dwa, ale zgiecie reki na wysokosci lokcia mialoby jakis sens pytanie czy nie bedzie Cie to drażnić. Moze gdzies za uchem, ale to juz babranie i pytanie czy gra warta swieczki
  • Odpowiedz
@Chlodniarz: jako hobbysta perfumiarz odpowiem to zależy, generalnie jest prawdą że perfumy inaczej (lepiej) zachowują się na nawilżonej skórze, ale walnięcie sobie podkładu z wazeliny i na to zaaplikowanie perfum to takie trochę urban legend. Taki znany perfumiarz Roja czyli Pan Gołąb nawet sugeruje żeby wpierw psiknąć się perfumami a potem nałożyć na to warstwę bezzapachowego kremu nawilżającego by "utrwalić" zapach. Mi się udało tym tylko osłabić projekcję.

To o
  • Odpowiedz
  • 0
@markaron @Czypsy No i spoko, o to chodzilo. Ja mam cere tlustą, wiec zbytnio kremu uzywac nie musze, ale generalnie jak regularnie stosuje perfumy, to skora sie pewnie lekko podrażnia i podsycha, wiec tak analogicznie to wypadaloby jednak raz dziennie sobie przed spaniem zapodać krem. Czasami czerwone miejsce mialem i swedzialo, ale to po erosie niebieskim i to nie zawsze. Mozliwe ze uczulenie, albo za blisko psikalem i punktowo podraznialo.
  • Odpowiedz
@Chlodniarz: ja mam skórę suchą więc tak dwa razy w tygodniu używam Biodermy jak na zdjęciu. Jak masz skórę tłustą to musisz sobie dobrać coś pod siebie, żeby nie przetłuszczać. Tak samo z aplikacją, nie wiem czy w Twoim przypadku jest sens codziennie się kremować.
markaron - @Chlodniarz: ja mam skórę suchą więc tak dwa razy w tygodniu używam Bioder...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz