Wpis z mikrobloga

Według amerykanów atak ze strony rosij nastąpi najpóźniej w 2027 roku. Co robisz w trakcie wojny jak zabezpieczasz rodzinę dzieci i swój? Nie masz broni więc nie umiesz walczyć uciekać też nie umiesz zresztą gdzie.

Boje się że nas najada z zaskoczenia. Budzisz się rano i nagle widzisz ruskich żołnierzy w swoim domu w swojej kuchni. Co robisz? Bronisz żony i dzieci czy też poddajesz się? Nie masz broni bo w PL nie potrzeba i heheszki z Ameryki bo oni majaom i majom zamachy a my spokój.

Potem wywiad Tuska czy Kosińska z Rumunii który mówi że rząd zdalny ma pod kontrolą sytuację. Ruskie grabia i nie wiadomo co myśleć. Boje się ataku.

Atak z zaskoczenia. Jedna noc wystarczy

#wojna #rosja #ukraina
  • 128
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Boje się że nas najada z zaskoczenia. Budzisz się rano i nagle widzisz ruskich żołnierzy w swoim domu w swojej kuchni.

@blackghost: jesteś głupi tak sam z siebie czy rubelki dostajesz? Miesiące przed inwazją onuc na Ukrainę widać było gromadzenie się wojsk pod granicą.
  • Odpowiedz
@blackghost: i tak tu sobie siedzimy właśnie z takimi "strategami" xD nawet w Ukrainie nie było z dnia na dzień, mimo że to był niemalże rosyjskojęzyczny kraj gdzie łatwiej byłoby przeprowadzić jakas dywersję. Ale tak wywoływanie strachu to ostatnie czego potrzebujemy...
  • Odpowiedz
  • 0
Widać bardzo pewni siebie jesteście. Oj bardzo pewni.

Potem będzie płacz i lament na wypoku bo jak to tak nasze państwo nas nie ostrzegło a my nie przygotowani.
  • Odpowiedz
Jeżeli wspomnicie moje słowa i będziecie mnie przeprasać

@blackghost: Jeszcze to ty niedługo użyźnisz pola ukrainy, zdychacie i takie są fakty i ty też niedługo zdechniesz w męczarniach, ukrów nam wystarczy.
  • Odpowiedz
Ale dostali pozwolenie na b--ń do obrony - to do czego większość potrzebuje broni, czy kłamią i udają sportowców i kolekcjonerów? Jak nie wiesz to spróbuj sobie załatwić pozwolenie na b--ń do obrony i powiedz jak poszło

@NocnyFuriat: Ty ale jak ty sie trzesiesz i boisz o Rosjan to co za roznica z jakiej licencji masz bron? Jak masz kolekcjonerska a ruskie soldaty beda ci brac kobiete na gwalt to
  • Odpowiedz
@blackghost:

Boje się że nas najada z zaskoczenia.

Przykład Ukrainy pokazał, że aby dokonać ataku z zaskoczenia najpierw trzeba sie pól roku do tego przygotowywać :)

Nie masz broni, bo w PL
  • Odpowiedz
@kam3o: Swoją drogą Braun boi się powiedzieć, że Putin to zbrodniarz, bo Rosja (w przeciwieństwie do Izraela) jest blisko nas. Czyli Braun jest niewolnikiem Rosji.
  • Odpowiedz
władze będą wiedzieć, ale wcześniej nie powiedzą. Obudzisz się z ręką w nocniku

@Pawery1: Władze bedą wiedzieć i będą powoływać rezerwę. Owszem można sie od tego migać, uważajac że pojedyncze osobniki z bronią palną lepiej będą bronic polskich rodzin przed ruskimi niż zorganizowane formacje wyposażone w sprzęt wojskowy.
  • Odpowiedz
@iluvmypickle: No to jedź do kraju gdzie dostaniesz dofinansowania do działalności i urzędy nie będą z ciebie zdzierać podatków. Może i mieszkanie dostaniesz. A moz o ocenęz matury ci poprawią. Obawiam się jednak, że skoro byłeś całe życie takim przegrywem we własnym kraju, to na obczyźnie będziesz miał jeszcze bardziej p--------e. Ale próbuj.
  • Odpowiedz
@blackghost:

Niech się nie zes@ja
Ja tam nie czuję zagrożenia ze strony Rosji
Bardziej się boję że nasi zdrajcy-politycy rzucą nas (bo sami spierd@la) na wojnę przeciw Rosji
  • Odpowiedz
@Mario7400: „Obawiam się jednak, że skoro byłeś całe życie takim przegrywem„

Twój stary mógł być przegrywem ale tego nie jestem w stanie stwierdzić ale co do ciebie nie ma wątpliwości bo masz 40k akcji na mirko, nigdy pewnie trawy nie dotknąłeś i pewnie w ręce 500 złoty nie miałeś więc utkaj chlebak bo jak myślisz że jak ktoś ma ciężko to jest przegrywem.

A matura oststecznie zdałem na 85% :)
  • Odpowiedz