Wpis z mikrobloga

Według amerykanów atak ze strony rosij nastąpi najpóźniej w 2027 roku. Co robisz w trakcie wojny jak zabezpieczasz rodzinę dzieci i swój? Nie masz broni więc nie umiesz walczyć uciekać też nie umiesz zresztą gdzie.

Boje się że nas najada z zaskoczenia. Budzisz się rano i nagle widzisz ruskich żołnierzy w swoim domu w swojej kuchni. Co robisz? Bronisz żony i dzieci czy też poddajesz się? Nie masz broni bo w PL nie potrzeba i heheszki z Ameryki bo oni majaom i majom zamachy a my spokój.

Potem wywiad Tuska czy Kosińska z Rumunii który mówi że rząd zdalny ma pod kontrolą sytuację. Ruskie grabia i nie wiadomo co myśleć. Boje się ataku.

Atak z zaskoczenia. Jedna noc wystarczy

#wojna #rosja #ukraina
  • 128
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@empee: Po pierwsze to ja się nie martwię o ruskich, to tylko pokazuje że masz sprany łeb i wciskasz mi swoje urojenia
Po drugie udajesz że nie wiesz o co chodzi a sprawa jest banalnie prosta - ten kraj nie chce żeby Polacy mogli sie bronić i o tym jest ten komentarz. Polak nie może się zgłosić po b--ń dla siebie jeżeli nie ma znajomości. Musi odgrywac jakiś teatr i
  • Odpowiedz
@Mario7400: no a kogo to jest wina że tacy frustraci są zatrudniani w szkołach? Moja?

Z resztą to jest przykład jeden z tysięcy które moge wymienić ale szkoda czasu. Nie każdy ma czas wbić 40k akcji na wykopie bo woli np iść na siłownie albo wyjść ze znajomymi

Więc uwolnij ten portal od swojej obecności spellu bo prawda jest taka że taki mały frustrat jak ty który jedynie co robi
  • Odpowiedz
@blackghost: wiecie, aż nie mogłam uwierzyć, że takie straszenie zostało zastosowane przez aktualne władze. Te chuje zrobią wszystko, żeby nastraszyć środowisko. Ale dlaczego teraz? Jaki ma to cel? Przez ciągle zastraszanie nas, będzie ciężej w-----ć koalicję z władzy, czy planują wprowadzenie czegoś o czym nie wiemy, żeby nie oddać władzy?
  • Odpowiedz
@Pawery1: Ukraińcy i Rosjanie też walczą dziadkami newet lvl > 50. Ale prawdę mówiąc przydałoby się powszechne, obowiązkowe przeszkolenie wojskowe, choćby 6 miesięcy.
  • Odpowiedz
@iluvmypickle:

no a kogo to jest wina że tacy frustraci są zatrudniani w szkołach? Moja?

Zawsze się zdarzy jakiś frustrat. W szkole, w pracy czy w internecie ¯\(ツ)/¯. A sprawę znam tylko z twojej wersji. Może słusznie oceniała cię nisko.

Z resztą to jest przykład jeden z tysięcy które moge wymienić ale
  • Odpowiedz
@AnulkaS34d: Przestań bredzić. We wszystkich państwach flankowych straszą wojną, czyli po prostu do niej się przygotowują. Finlandia, Szwecja, Dania, Norwegia, państwa bałtyckie - przywracają powszechy pobór. Czesto także dla kobiet. Wypoowiadaja porozumienie ottawskie, fortyfikują obszary przygraniczne.
U nas w kukoldstamie możesz byc spokojna. Zanim braliby kobiety to najpierw musieliby zrównać wiek emerytalny, jak w cywilizowanych krajach, w których jest równouprawnienie.
  • Odpowiedz
@blackghost: mam nawracające sny dot. wojny, gdzie zawsze dochodzi do upadku samolotu. Nic innego mi się nie śni tylko takie guano... Przez te sny obawiam się coraz bardziej, że w razie "w" nic nie zrobię, bo co mam zrobić?
  • Odpowiedz
@NocnyFuriat:

Po drugie udajesz że nie wiesz o co chodzi a sprawa jest banalnie prosta - ten kraj nie chce żeby Polacy mogli sie bronić i o tym jest ten komentarz.

Ale możesz przecież "odstawić teatr" i być sportowcem. Wtedy możesz sie tą "sportową" bronią bronic. Ale w ogóle mylisz wątki samoobrony z obroną przed najeźdźcą. Trzymanym w domu pistoletem nie obronisz rodziny przed okupantem. Wręcz odwrotnie. Gdy znajdą u
  • Odpowiedz
a ty znajdź inny sposób na odreagowanie swojego autyzmu i zamiast pisaniem po kilkadziesiąt komentarzy na wykopie dziennie zajmij się np. samolotami.

@iluvmypickle: A ty wyjdź domu, bo ju zspora część lata mineła.Może poznasz jakąś dziewczynę. Ale nie wyjdziwesz, bo ciągle leje, przeraża cię kredyt i świadomośc, że za kilka lat dostanmiesz raka. Faktycznie lepiej się spotkaj z moją mamą.
  • Odpowiedz
Ale możesz przecież "odstawić teatr" i być sportowcem.

@Mario7400: Czyli zgadzasz się jednak że nie ma w Polsce powszechnego i łatwego dostępu do broni, dzięki :)

Trzymanym w domu pistoletem nie obronisz rodziny przed okupantem. Wręcz odwrotnie. Gdy znajdą u ciebie b--ń, to główki twoich dzieci rozstrzaskaja o ścianę.

Słabe, nie było nic o gwałceniu ani o patroszeniu, nie wystraszyłem się. No i jakie dzieci z przyrostem poniżej 1? Poza tym, cytując
  • Odpowiedz