Aktywne Wpisy

To ja
źródło: 1000034066
Pobierz
jfrost +19
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000034066
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Moja szwagierka np. nie chce zmieniać konta na bank poza lokalnym spółdzielczym, bo jej koleżanki dostają w ten sposób wypłatę dzień później.
Serio tak wiele osób nie na buforu nawet na 1-2 dni?
I ja nie piszę o tym, że pracodawca nie wypłaca w ogóle, tylko że po prostu z jakiegoś powodu wypłata przychodzi dzień później, a oni muszą mieć już dzisiaj.
A druga sprawa, że tego dnia masowo płacą rachunki.
Dla mnie to dziwne, sam sprawdzam raz na 2-3 tygodnie czy powchodziło co miało wejść. A jak jest, to nawet nie patrzę na datę, w sumie nie pamiętam nawet co i kiedy ma mi wejść. Weszło, to weszło, jest ok.
#finanse #pracbaza
@vartan: a co w tym złego? ja tak właśnie robię. Wszystko za jednym zamachem i mam z głowy. Teraz tyle tego jest, że z raz czy dwa do mnie dzwonił bank, że raty nie ma, a mi już wypadło z głowy xD
U mnie zawsze jak w zegarku DO 10. mam na koncie, ale potrafię zrozumieć ludzi, którym spóźniona wypłata robi
@monalisssa: mocne słowa jak na kogoś z listy hańby wykopoczty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: image
Pobierz@Operator_imadla: No ameryki to nie odkryłeś.
na pewno nie jest aktualizowana od paru lat, ale też nie mam sposobu na szybkie usunięcie, więc mam pewnie z setkę takich ludzi z notatkami.
I tak zapewne 90% już się nie udziela.
@vartan: tak, ale jednocześnie te same osoby mają iPhony na raty i ubrania z logo widocznym z kilometra ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Tagliacozzo: Tak samo jak w innych krajach, ojkofobku. Akurat oglądam "Gwiazdy lombardu" to tam każdy od razu wydaje zarobione pieniądze na jakieś pierdoły, bo wcześniej nie miał nic na koncie. Pomijając to że program jest reżyserowany.
@damianooo8: Może żyje może nie żyje. Moj post odnosi się do Polaków bo nie znam stanu posiadania przeciętnego zagranicznego areczka. Gdzie tu ojkofobia, proste stwierdzenie faktu?