o co chodzi z tymi obronami granic tak na dobrą sprawę? ludzie serio łyknęli te baity, że niemieckie radiowozy przerzucają ludzi lasem do polski i przez to chodzą ubrani we flagi z rządzą mordu każdego kto wygląda inaczej?xd jezus maria #bekazprawakow #granica #bekazpisu
@LuznaPusi: serio trzeba być upośledzonym żeby nie widzieć że ten problem realnie istnieje. Czasami sprawdź inne media niż TVN Onet i profil Donald Tusk na fejsbuku
@LuznaPusi: wejdź na główną wykopu (ale tylko na chwilę, żeby raka nie dostać), zobacz jaka narracja tam panuje i jakie ragebaity prawaki wykopowe łykają. Przykładowo, turek uberowiec zaatakował czarnego z USA w Warszawie przy dworcu, czarny nie dał się poniżyć i mu spuścił w------l, a w komentarzach, że inżynierów i lekarzy tusek ściąga do kraju xD jak to obywatel USA se na wakacje przyjechał xdddd
@LuznaPusi: chodzi o taki "prawicowy woodstock", żeby w okresie wakacyjnym spotkać z innymi prawakami, popić wódki, odwalić kilka głupich rzeczy. No przecież nie myślisz, że oni przy tej autostradzie zatrzymują kogoś pędzącego 140 km/h?
@MMKIS200: no to co Ci stoi na przeszkodzie mi to tu pokazać xd już jeden co widział nagrania milczy @Szalom nie wiem czy czytałeś to co wrzuciłeś w linku, ale tam ta afgańska rodzina miała zostać u nas póki co xd incydentem była niecierpliwość i złamanie protokołu przez niemców
@Szalom: sprawa została nagłośniona tak, jakby busami nam ich dostarczali, a tymczasem chodzi o jakieś pojedyncze incydenty. Niemiecka policja ma statystki, ktore tylko pokazują, jak bardzo jest rozdmuchany problem przez prawice
@LuznaPusi: No ale akurat te pushbacki serio się wydarzają, niezależnie od tego, czy te grupy sebków jakkolwiek temu przeciwdziałają. Inna sprawa, że to promil tego, ilu imigrantów przyjeżdża do nas zupełnie legalnie do kołchozów, czy na "studia". Strategia jest właśnie taka, że się szczuje naiwniaków na każdego, co wygląda inaczej, ale dzięki propagandzie winnych całej sytuacji szukać będą wszędzie, tylko nie w tych, którzy na procederze masowej migracji i tanich
@Stuba: a to tak bezprawnie czy może…. Wywożą do Polski osoby którym skończyło sie prawo pobytu które bylonwystwione w PL :)?? Tak przynajmniej słyszałem ale mogę się mylic
@repro5: No i jak dalej można ufać w czymkolwiek niemieckiej policji jak nielegalnie wjechali do nas (tak, niemiecka policja nie może wjechać jak jej się podoba mimo Schengen do nas) a złapani dopiero na gorącym uczynku wyrazili żal?
@LuznaPusi No ale były nie? I były złamane postanowienia i po bandzie tak czy nie? To jest jeden przykład złapania na gorącym uczynku jw.
#bekazprawakow #granica #bekazpisu
https://szczecin.wyborcza.pl/szczecin/7,34939,31071802,incydent-z-afganska-rodzina-w-osinowie-dolnym-straz-graniczna.html
@Szalom nie wiem czy czytałeś to co wrzuciłeś w linku, ale tam ta afgańska rodzina miała zostać u nas póki co xd incydentem była niecierpliwość i złamanie protokołu przez niemców
@LuznaPusi No ale były nie? I były złamane postanowienia i po bandzie tak czy nie? To jest jeden przykład złapania na gorącym uczynku jw.
Tak to zawsze Niemcy mogą wyrzucać nam