Art. 207. § 1. Kto znęca się fizycznie lub psychicznie nad osobą najbliższą lub nad inną osobą pozostającą w stałym lub przemijającym stosunku zależności od sprawcy, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 1a. Kto znęca się fizycznie lub psychicznie nad osobą nieporadną ze względu na jej wiek, stan psychiczny lub fizyczny, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
@agent_bozy: Aron powinien odpowiadac za morderstwo z premedytacja, bo de facto on podawal Kononowiczowi chorujacemu na cukrzyce slodycze i slodkie napoje. Bez Arona, Kononowicz zylby nadal, bo byl zbyt leniwy na chodzenie do sklepu czy poczte. Oczywiscie to abstrakcja w Polsce i nikt nie odwazylby sie na taki zarzut.
@Midnight_Animal: Mam lepszy wyrok - zamknąć ich w szczelnie zamkniętej, ogrzanej do 30 stopni celi opryskanej muchozolem w nigdy niezmienianym osranym i ojszczanym pampersie i z pluskwami na pryczy, ciekawe ile by wytrzymali takiej ''opieki'' xD
A jeszcze takie przemyślenia - ludzie są przeciwni elektrykom, nikt nas nie zmusi itd... a co w takiej sytuacji jak nagle ceny jebna na 9-10zl ... To zaraz się ludzie przeproszą z elektrykami... Dla jasności sam mam 3 diesle pod domem. :)
§ 1. Kto znęca się fizycznie lub psychicznie nad osobą najbliższą lub nad inną osobą pozostającą w stałym lub przemijającym stosunku zależności od sprawcy, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 1a. Kto znęca się fizycznie lub psychicznie nad osobą nieporadną ze względu na jej wiek, stan psychiczny lub fizyczny, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
Sam fakt, ze postanowili uzyc 1
Ja chcialbym zobaczyc 2 lata bezwzglednej odsiadki, ale przeczuwam, ze dostanie jedynie 9 -12 miesiecy.