Aktywne Wpisy

wykop +24
Nowe aplikacje Wykopu już na horyzoncie! 🚀 💙
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi

Melkovva_ +567
źródło: temp_file7775354265503509487
Pobierz

Aktualna waga 81kg przy 180cm. Marzeniem byłoby dobić do 90kg, ale celuję w 86-88. Na razie jest około 3300-3500kcal i sprawdzam co się będzie działo, ale już wiem, że jak będzie trzeba to bez problemu zjem 4k. Jeszcze zostało mi kupić jakiegoś Garmina, bo nie mam pojęcia ile spalam kalorii. Ale w końcu zaczynam widzieć w tym jakiś cel, świetne uczucie.
#silownia
Najważniejsze to po prostu obserwuj notuj, raz w tygodniu wagę. Ale jak liczysz to będzie dobrze, tylko daj sobie trochę czasu i powoli.
Nawet colę zero piję pół na pół z wodą gazowaną, bo za słodka.
@onootza: Garmin bardzo mocno zaniża liczbę kalorii, znacznie lepiej w moim wypadku znacznie lepiej działał Polar. Dla przykładu, w jeden tydzień Garmin pokazał mi 2k kalorii nadwyżki, a waga spadła o pół kilo; natomiast w Polarze deficyt na poziomie 500 kalorii tygodniowo oznaczał utrzymanie wagi.
Wiele zależy też od rodzaju aktywności - Garmin lepiej się sprawdza przy