Gosc zaparkowal na prywatnym parkingu dla naszych gosci i sobie poszedl na plaze albo do innego osrodka. Na parkingu jest tabliczka ze parking bezplatny dla gosci albo 50zl za godzine. - juz sie naliczylo z 1000zl - parkowanie powyzej doby. Wiadomo ze to kwota niesciagalna. Teraz pytanie - straz miejska i policja sie wypiely bo nie interweniuja na terenie prywatnym. Zakladajac ze pytam czysto teoretycznie - da sie wyciagnac taki samochod na holu jezeli jest na biegu? Duzy jest to problem?
@tomaszek00 u mnie przed blokiem taki stawał cwaniak a tak się złożyło że miałem jedno auto którego na codzień nie używałem i zastawiłem go na cały weekend, od tamtej pory zawsze parkuje na swoim miejscu.
@tomaszek00: niestety nie masz prawa założyć takiej blokady na koło. Jedyna opcja to udokumentowanie tego parkowania (monitoring), zdjęcie regulaminu parkowania (jak nie ma regulaminu to nic nie zdziałasz), potem wniosek do Cepik o udostępnienie danych właściciela pojazdu i pozew cywilny.
A szybciej jak spuścisz powietrze z wszystkich kół
#prawo #samochodoza #motoryzacja
@tomaszek00: olej roślinny wymieszany z jakimś popiołem to nic strasznego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A szybciej jak spuścisz powietrze z wszystkich kół