Wpis z mikrobloga

Cześć, zakupiłem duże mieszkanie ponad 100m2 w stanie deweloperskim. Mam zagwostkę odnosnie salonu z aneksem. Mniej więcej widze rozklad mebli jak na załączonym rysunku. Mam jednak zagwostkę co zrobić z dużą przestrzenią wejściową do salonu (oznaczoną nr 1) ma ona 168cm, gniazda na TV w ścianie sa tam.gdzoe nałożyłem TV na rysunek, wydaje mi sie to optymalne miejsce a jednak z drugiej strony taka otwarta przestrzeń obok na korytarz a stamtąd pewnie dźwięk niesie sie do pokoi po lewej stronie i trzeba TV słuchać ciszej. Ja mówię drugiej połowce - zabudować i wstawić drzwi, druga połówka mowi - zostawić przestrzenią otwartą. Czy jest jakieś rozwiązanie pośrednie? Myślałem o drzwiach przesuwnych ale na taki rozmiar 168cm to raczej nie robią nic takiego. Może drzwi dwuskrzydłowe? Czy zagracą wejście?
#projektowaniewnetrz #architekturawnetrz
dlaczegoniemamtakiejsily - Cześć, zakupiłem duże mieszkanie ponad 100m2 w stanie dewe...

źródło: temp_file5328864039944422945

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dlaczegoniemamtakiejsily: a kiedy bedzie Ci przeszkadzal TV? Mam tak w mieszkaniu i w ciagu 2 lat byla moze raz sytuacja ze jedno z nas poszlo wczesniej spac a ktos chcial cos obejrzec. Wystaczylo przycisz a i opcja że słuchawkami nie wydaje się głupia. Nie zrezygnowałbym z otwartej przestrzeni.
  • Odpowiedz
@dilven Tak, wiesz biorę pod uwagę ze dzieci Mam w wieku wczesnoszkolnym i chciałbym mieć możliwość ze jak ja siedzę w środę oglądam wieczorem Lige Mistrzów z kumplem to im nie będę przeszkadzał w śnie, tak dla przykładu, a akurat z tego wylotu z salonu na start rozchodzi sie dźwięk na pokoje sypialnie moją i dzieci i jakoś martwi mnie to chociaż z drugiej strony racja, ze nie planuje żadnych melanży
  • Odpowiedz
@dlaczegoniemamtakiejsily: fakt, nie pomyślałem o tym bo sam nie mam dzieci. Zawsze jak u nas znajomi nocowali z dzieciakami to one spały jak kamień pomimo hałasów ale no codzienne życie to fakt może się różnić. Może jakies rozwiązanie gdzie macie drzwi z uszczelką opadającą w pokoju dziecka?
  • Odpowiedz