Mam pytanie, bo muszę się zdecydować na jednego z trzech stolarzy. Jeden jest sporo droższy, bo jakieś 10 koła przy tych samych materiałach, ale przy tym bardzo konkretny, bo doradza i odpowiada bez problemów na moje pytania. Pozostałych dwóch jest na podobnym pulapie cenowym i w sumie to nie wiem którego wybrać, co Was skłoniło do wyboru swojego stolarza?
Bo jeden byc może mija się z prawdą, bo zaproponował mi fronty firmy Aquafront, ale spytałem się czy aby na pewno są oklejane, bo od producenta wiem, że oklejają klejem PUR, ale odpowiedział, że mają okleiniarke laserową.
Zatem mam do Was pytanie - czy stolarz zamawia gotowe płyty o konkretnych wymiarach i oklejone przez producenta, czy samemu okleja?
Nie wiem dlaczego producent zaprzecza, a stolarz potwierdza🤔
Byłem też zdecydowany na fronty chwalonego Rehau, ale nie wiem czy ten Aquafront ma podejście do Rehau, ma ktoś jakieś porównanie? Niby dają 12 lat gwarancji.
REHAU bardziej znany, międzynarodowa marka, sam używam. Meblarz jak najbardziej może mieć racje. Płyta akrylowa to jedno. To tylko półprodukt do produkcji frontów.
Jak to potem kto obrabia to już inna inszość. Zdecydowanie lepszy jest laser i wszyscy mniejsi producenci frontów, kupują owe płyty z aquafrontu i jeden okleja zwykłym klejem, inny PURem, a trzeci zleca lokalnie
Jeden jest sporo droższy, bo jakieś 10 koła przy tych samych materiałach, ale przy tym bardzo konkretny, bo doradza i odpowiada bez problemów na moje pytania.
Pozostałych dwóch jest na podobnym pulapie cenowym i w sumie to nie wiem którego wybrać, co Was skłoniło do wyboru swojego stolarza?
Bo jeden byc może mija się z prawdą, bo zaproponował mi fronty firmy Aquafront, ale spytałem się czy aby na pewno są oklejane, bo od producenta wiem, że oklejają klejem PUR, ale odpowiedział, że mają okleiniarke laserową.
Zatem mam do Was pytanie - czy stolarz zamawia gotowe płyty o konkretnych wymiarach i oklejone przez producenta, czy samemu okleja?
Nie wiem dlaczego producent zaprzecza, a stolarz potwierdza🤔
Byłem też zdecydowany na fronty chwalonego Rehau, ale nie wiem czy ten Aquafront ma podejście do Rehau, ma ktoś jakieś porównanie? Niby dają 12 lat gwarancji.
#stolarz #meble #urzadzajzwykopem #kuchnia #meblenawymiar #stolarstwo
REHAU bardziej znany, międzynarodowa marka, sam używam.
Meblarz jak najbardziej może mieć racje. Płyta akrylowa to jedno. To tylko półprodukt do produkcji frontów.
Jak to potem kto obrabia to już inna inszość. Zdecydowanie lepszy jest laser i wszyscy mniejsi producenci frontów, kupują owe płyty z aquafrontu i jeden okleja zwykłym klejem, inny PURem, a trzeci zleca lokalnie