✨️ Zakup mieszkania a hałas z ruchliwej drogiⒾ Hej,moze ktos doradzi w sprawie zakupu mieszkania,ktore podoba mi sie,jest wrecz wymarzone-okolica,uklad,cena normalna,ale jest przy ruchliwej drodze dwupasmowej.Okna sa jakies 40 metrow w lini prostej od drogi dwupasmowej droga krajowa 94 ul Wielicka Krakow.Jezdza cala dobe samochody,tiry,autobusy,motory,auta z sygnalami,jest tez linia tramwajowa.Bylem w srodku,i przy otwartych oknach wiadomo,ze halasy.Jak jak okna zamkniete to slychac szumy.Najbardziej obawiam sie,ze w nocy moga budzic sygnaly karetek,ryki silnikow itp.Czy rolety zewnetrzne wytlumia halas w nocy, czy tylko troche? Jest sens ryzykowac zakup tego mieszkania(kredyt)? Ogolnie jest tam 40 mieszkan z oknami na halasliwa strone,wiec ludzie jakos mieszkaja.Prosze napiszcie co myslicie,moze sa jeszcze jakies wady takiego mieszkania.Z gory dziekuje za rady. #mieszkanie #rolety
@mirko_anonim: jest coś takiego jak "współczynnik izolacyjności akustycznej przegrody okiennej", w decybelach się to określa. Jak Cię stać to wymień okna na te z wysokim współczynnikiem i przy zamkniętych nic nie będziesz słyszeć. Tylko to koszt jakiś 1000-1500 za okno plus wymiana.
@mirko_anonim Mieszkałem przy ruchliwej drodze 2 lata i jedyne o czym myślałem to jak najszybciej się stamtąd ewakuować. Na takie mieszkania decydują się ludzie, którzy chyba nigdy nie mieszkali i nie wiedzą jak to wygląda na dłuższą metę.
@mirko_anonim: Przy Wielickiej jeszcze do przeżycia, do szumy drogi po pewnym czasie się przyzwyczaisz i mózg będzie go wycinał. Gorzej w nocy ze spankiem przy otwartym oknie.
Hej,moze ktos doradzi w sprawie zakupu mieszkania,ktore podoba mi sie,jest wrecz wymarzone-okolica,uklad,cena normalna,ale jest przy ruchliwej drodze dwupasmowej.Okna sa jakies 40 metrow w lini prostej od drogi dwupasmowej droga krajowa 94 ul Wielicka Krakow.Jezdza cala dobe samochody,tiry,autobusy,motory,auta z sygnalami,jest tez linia tramwajowa.Bylem w srodku,i przy otwartych oknach wiadomo,ze halasy.Jak jak okna zamkniete to slychac szumy.Najbardziej obawiam sie,ze w nocy moga budzic sygnaly karetek,ryki silnikow itp.Czy rolety zewnetrzne wytlumia halas w nocy, czy tylko troche? Jest sens ryzykowac zakup tego mieszkania(kredyt)? Ogolnie jest tam 40 mieszkan z oknami na halasliwa strone,wiec ludzie jakos mieszkaja.Prosze napiszcie co myslicie,moze sa jeszcze jakies wady takiego mieszkania.Z
gory dziekuje za rady. #mieszkanie #rolety
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt