Wpis z mikrobloga

@Gawith_Apricot: ostatnio odświezyłem sobie jedynkę i dwójkę (tej w sumie nie wiem czy dokończyłem). i bawiłem się świetnie.
Oczywiście trzeba wziąć poprawkę na wiek gier i musiałem się chyba z raz czy dwa wspomóc poradnikiem, ale spokojnie da się grać.
  • Odpowiedz
@Salpinx raczej ze wzgledu na mechaniki. Gdzieś tam utknąłem bo nie zrobiłem jednej rzeczy, później z tymi terminalami też miałem chyba jakiś problem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@hpiotrekh No spoko, trochę mnie to zaskoczyło, bo gry z serii - choć wybitne - to jednak dość prostolinijne (no dobra, w dwójkach jest trochę "łamigłówek" fizycznych). Polecam wszystkie części, z epizodami dwójki oraz fenomenalnym Alyx (VR)!
  • Odpowiedz
@Gawith_Apricot: było dużo świetnych tytułów w historii gier, ale żaden inny mnie tak nie wciągnął jak HL1. Ten klimat, który był przy pokonywaniu korytarzy Black Mesy jest nie do pobicia. Niepopularna opinia ale HL2 jest gorszy, już mnie tak nie wciągnął. Brakowało mi tej klaustrofobiczności i poczucia zagrożenia. Poza tym jakoś wolałem gry na GoldSrc niż Source. Bardziej mi odpowiadała mechanika strzelania i poruszania postacią. Eh mogliby zrobić w końcu
  • Odpowiedz
było dużo świetnych tytułów w historii gier, ale żaden inny mnie tak nie wciągnął jak HL1. Ten klimat, który był przy pokonywaniu korytarzy Black Mesy jest nie do pobicia. Niepopularna opinia ale HL2 jest gorszy, już mnie tak nie wciągnął. Brakowało mi tej klaustrofobiczności i poczucia zagrożenia. Poza tym jakoś wolałem gry na GoldSrc niż Source. Bardziej mi odpowiadała mechanika strzelania i poruszania postacią. Eh mogliby zrobić w końcu HL3 i wrócić
  • Odpowiedz