Wpis z mikrobloga

@xyz_xyz ONR już od dawna jest nacjonalistycznym głosem rozsądku. Jestem lewakiem i bez najmniejszego problemu wyobrażam sobie, że z nimi mógłbym współpracować w obszarach, w których się zgadzamy.
  • Odpowiedz
ONR już od dawna jest nacjonalistycznym głosem rozsądku. Jestem lewakiem i bez najmniejszego problemu wyobrażam sobie, że z nimi mógłbym współpracować w obszarach, w których się zgadzamy.

@van-der-staas: @badreligion66 kiedyś o tym z kumplem gadałem, który należał do ONR (obecnie siedzi w Anglii) i jak sam stwierdził, ONR miał zryty beret, gdy wąchali się z Młodzieżą Wszechpolską i jeszcze jednym stowarzyszeniem. ONR w zasadzie miał w dupie te akcje
  • Odpowiedz
@van-der-staas: ONR to nacjonaliści, ale którzy widzą że są kwestie w których zgadzają się z innymi. Na wiele kwestii mają inne zdanie, ale ostatnio (około 3 lata) sprawiają wrażenie że są bardziej z gatunku "Może nie zgadzamy się co do X ale możemy pogadać o Y" niż "nie zgadzamy sie na X więc nie będziemy rozmawiać z lefactwem".

Robotę robi też to że pod względem podejścia do socjalizmu ONR jest
  • Odpowiedz
@bregath

w takim ogólnym rozrachunku są to ludzie, którym przede wszystkim na sercu leży bezpieczeństwo kraju.

I właśnie to widać, że nie są ludźmi uprawiającymi sprzedawanie matki ubrane w biało-czerwone barwy. Mamy inne wizje tego jak chcielibyśmy, żeby Polska wyglądała, ale możemy pogadać. Z ludźmi niebędącymi świadomym tego, że od zdrajców wyzywają wszystkich, którzy nie robią dobrze ruskim interesom nie ma o czym rozmawiać.
@budyniowy_hatifnat mi się wydaje, że oni
  • Odpowiedz
@wanghoi no bo w ustaleniu czy to lewactwo czy prawactwo najważniejsza jest oś gospodarcza. Chyba, że przypominasz o tym, że Bosak chce rozszerzenia 500+, a protekcjonizm i polityka socjalna nie są zbyt wolnorynkowe to idź roznosić pizzę inżynierom. XD
  • Odpowiedz
wyobrażam sobie, że z nimi mógłbym współpracować w obszarach, w których się zgadzamy

@van-der-staas: powiem ci, że ja mógłbym współpracować z kimkolwiek w obszarach, w których się zgadzamy xD
  • Odpowiedz
@Ogau nawet mając uzasadnione podejrzenia, że ktoś wykorzystuje każdą możliwość do zrobienia wała, wyzywa Cię od zdrajców i generuje koszty, finansowe i społeczne dla całego kraju byle tylko zrobić Ci na złość? Ja jestem na widocznie zbyt małostkowy. ;)
@angelofdeath007

piekło zamarzło wykopki propsują ONR, a nie dają wrzutki że to hailujący faszyści :D

Lewactwo może "propsować" nawet heilujących faszystów, jeśli ci są otwarci na dialog i myślą mózgiem, a
  • Odpowiedz