Wpis z mikrobloga

Kiedy nie mogę spać, a noc jest pogodna, otwieram okno, siadam przy warsztacie i pakuję księżycowe niebo na wynos. Najpierw trzeba wykroić ładny, równy kawałek, a potem czymś obwiązać, żeby niebo się nie rozlazło. No a potem taki kawałek można przerobić na przykład na pudełko.

Poniżej dokładnie połowa urobku z ostatniej pełni. Będzie jak znalazł na pochmurne wieczory, kiedy ładne nocne niebo można sobie co najwyżej pooglądać na ekranie ;)

Pudełeczka są małe, mają z zewnątrz niecałe 9 x 5,5 x 5 cm. Jak zwykle w takich przypadkach, wymagały wymiany zawiasów na nieco solidniejsze. Na wieczku tradycyjnie decoupage, plus ręcznie malowane nocne niebo po bokach i lekko wypukły motyw ozdobny na obrzeżu - do tego imitacje wąskich pasków z nitami i wypukłe, ręcznie formowane i malowane listki z glinki. Motyw księżyca i gwiazd po naświetleniu lekko świeci w ciemności na niebiesko :)

Wnętrze malowane na czarno, dno wyklejone czarnym filcem. Od wewnątrz wieczka jest trochę miejsca na drobną personalizację, jak inicjały, data, imię itp.

Więcej moich szpargałów twórczych jak zawsze na #apaturiart ()

#rekodzielo #handmade #tworczoscwlasna #diy #hobby #chwalesie #ksiezyc #niebo
Apaturia - Kiedy nie mogę spać, a noc jest pogodna, otwieram okno, siadam przy warszt...

źródło: Księżycowe_01

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pakuję księżycowe niebo na wynos.

@Apaturia: ( ʖ̯)

Mam wrażenie, że jestem monotematyczny, ale co tu dużo mówić, jak zwykle świetna robota :)
  • Odpowiedz
@Apaturia ależ ja Cię szanuję że utrzymujesz swój cholernie wysoki poziom cały czas i że nie odpuszczasz - widać odpowiednią osobę przy odpowiednim fachu :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Grzesiek_astronaut2: Dzięki :D Pomysł bardzo fajny, ale nawet nie wiedziałabym, jak zamontować coś takiego w taki sposób, żeby wszystko to działało i pasowało. Pewnie cały księżyc musiałby być wtedy lampką led.
  • Odpowiedz
  • 0
@lord_z: Dziękuję :D Nie, te konkretne pudełeczka nie były robione na zamówienie, to mój własny projekt. Koszt jednego to 90 sztuk złota plus wysyłka - opcjonalna personalizacja od wewnątrz wieczka bez dodatkowej dopłaty ;) Mogę też ozdobić większą skrzynkę w podobny sposób, jeśli byłoby takie życzenie, ten motyw można przełożyć na dowolne prostokątne lub kwadratowe pudełko.
  • Odpowiedz