Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego niektóre twarze do siebie pasują?
#genetyka #biologia #nauka #zwiazki

Słuchajcie kiedyś tutaj ktoś pisał że cały proces wybierania partnera został zburzony przez to że ludzie mogli oglądać swoje twarze np. w lustrach albo zdjęciach i na tej podstawie wybierali partnera podobnego z wyglądu do siebie.
A ja se tak myślałem, jak to jest że niektóre twarze nie pasują, a niektóre pasują i być może po prostu to wina mediów i twarze są podpięte pod jakieś zachowania od aktorów czy innych medialnych ludzi i działa zwykła pamięć, ale tak na chłopski rozum to parowanie wśród ludzi według mnie odbywa się głównie na doborze oczami, człowiek patrzy drugiemu w oczy i nie widzi tam oczu podobnych do swoich rodziców i to jest sygnał że droga wolna i nie będzie zderzenia genetycznego, oczywiście są jeszcze pewnie inne rzeczy które moga sygnalizować cechy człowieka jak zapach, sylwetka, głos itp, ale co z tymi oczami?
Nie wiem czy to jest prawda, ale proszę mi wytłumaczyć dlaczego niektóre oczy, całe twarze nam nie pasują, a niektóre pasują?
Nawet głupi tinder to jest przykład gdzie ludzie przerzucają palcem, ten nie, ten nie, ta nie, ta nie, ta a nie i nagle jest ta/ten i nie chodzi tutaj o to czy ktoś jest ładny bo często jest tak że ludziom nawet te ładne twarze modelowe nie pasują.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach