Wpis z mikrobloga

@Operator_imadla: w PL nie wiem, czytaj komentarz wyżej że za 1300 mogłeś go zrobić tydzień temu. Połowa ceny 16e aka pozerfon cyklop. Nigdy nie kupuje telefonu za więcej jak 1000, tu na pixel bym się szarpnął bo 7 lat wsparcia a zdjęcia nawet lepsze od srajfona. 1300. Za 5000 to faktycznie tylko durnie od Apple, spadnie na beton i pewnie naprawa jak cały pixel 9 na promce :D
  • Odpowiedz
@kromeczek: wcale nie ma problemu przy normalnym użyciu wg recenzji i wolę kształt pixel mniejszy w dodatku i nie bodzie w kieszeni. Kosztuje na promce mniej. Wygląda też spoko. Ten kraj to naprawdę... już dekady temu opłacało się kupić tani lot do Londynisatnu by np kupić markowe ciuchy i wrócić.
  • Odpowiedz
@cyganztorunia: własnie tak sledziłem ostatnio na peperze te promki na pixela i s25 ultra (cos koło 3,5k wychodził z jakimiś cashbackami od samsunga) to ludzie strasznie na to grzanie tensora narzekali np przy hotspotach lub nawigacji, ja jestem uczulony po exynosach samsungowych, jak zmieniłem na niegrzejącego się snapdragona to jakbym odkrył smartfony na nowo.
  • Odpowiedz
@kromeczek: nie wiesz jakie promki robili na przedsprzedaży 9 rok ponad temu? Zaraz(!) wychodzi 10, ma mieć chip do TMSC i może nawet 3nm. Też się waham ale do 1800 to nie zejdą? Samsung może i zobaczę ale fotki gorsze pewnie. Musi mieć kształt jak Pixel/iPhone i mieć bardzo jasny wyświetlacz. Mały rozmiar jak tylko się da.
  • Odpowiedz
@cyganztorunia: swoją drogą te telefony to badziewie totalne, jedyna zaleta to GrapheneOS. ale co ci po systemie jak w środku siedzi badziewny SoC z badziewnym prockiem i badziewnym modemem
  • Odpowiedz
@cyganztorunia: Szwajcaria ma niższy vat na elektronikę. Jeśli policzysz ich cenę z polskim podatkiem to kosztują tyle samo.

I jak zwykle jest kwik gdy w innym kraju jest promocja. Ostanio seria s25 w Polsce wychodziła najtaniej w Europie to już nikt nie narzekał ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Szwajcaria to całkiem ciekawy rynek jeśli chodzi o ceny smartfonów.
openordie - @cyganztorunia: Szwajcaria ma niższy vat na elektronikę. Jeśli policzysz ...

źródło: 1000015015

Pobierz
  • Odpowiedz