Wpis z mikrobloga

@dr-proktor: warte, kiedyś były po 9999 nawet, te duże pojemności. Kartę zabrali (SD) jako pierwsi chyba. Właśnie po to.
Maki były nawet 300 000 bo tyle kosztowały te wymaksione (że tak napiszę) wersje PC MAC "tarka do serów", kilka lat potem M1/M2 znacznie tańsze są równie mocne, coś takiego.
A ile byś dał za Apple Vision PRO? 40 000? Na godzinę zabawy bo potem czoło jak przejechane żelazkiem.
Z pozerem
  • Odpowiedz
@cyganztorunia: jak kupowałam swój ostatni telefon to specjalnie założyłam holenderskiego Revoluta, bo mieli zniżkę w Black Friday i nie przechodziła przy płatności z polskiego konta. Zaoszczędziłam naprawdę sporą sumkę.
  • Odpowiedz
@cyganztorunia: Mam, spoko telefon, fajnie się trzyma, podobnie jak iPhone.
Fajny czysty system jest też.

Minus taki, że tnie się jak p----------y czasami, trzeba wyłączyć i włączyć xD. Nawet siajomi się tak nie cięło. Przez większość czasu jest git, ale jak na słonku się nagrzeje, masz w tle Google maps, janosik, yt, a do tego odpalisz coś jeszcze to płynnie nie działa xD.

Trochę beka, bo niby flagowiec takiej firmy jak Google, a
  • Odpowiedz
@MateMizu: w słońcu, na mapsach i ekranie z mocnym podświetleniem to mi się realme też grzeje, jakiś Snap tam siedzi (model ma 4 lata pewnie). A w normalnym użytkowaniu? Recencje typu pixel po 6 mies. nie wspominają by się jakoś denerwująco grzał. Może podziel się takimi recenzjami? Wszyscy mają rękę w kieszeni G?
Owszem pixel 10 ma mieć lepszy CPU. Tu polecacie też Samsungi A56 a te też mają Exynos.
  • Odpowiedz
@cyganztorunia: Chodziło mi bardziej, że w takim momencie jest tragedia. Ale przy normalnym użytkowaniu też potrafię zaważyć lekkie ściny.

Telefon kupiłbym jeszcze raz, bo to taki iPhone wśród androidów mam wrażenie. Tylko bez tego całego scamu.
  • Odpowiedz
@cyganztorunia: cena netto tych urządzeń bez vatu i promocji to odpowiednio 4024 zł (880 chf) dla polaka i 4014 zł (878 chf) dla szwajcara.

To że teraz mają promocje to chwilowa sytuacja, za tydzień jej nie będzie, a za 2 może będzie w Polsce.
  • Odpowiedz
@open_or_die: to porażka, jeszcze kawał z tej kasy więc wraca do nich i zmusza do zakupu - nigdy żadnej płatnej apki nie ściągnąłem (może jakąś za 1 euro czy coś). AT/CH/ wyprzedawali pixel 9 u nas jak widać mają 3 na stanie i nie muszą. Dziękuję, pominąłem że w DE jest promocja stąd ten VAT się zdziwiłem, u nas żadnych obniżek - nie dla Polaka to jak tu mówimy. Za
  • Odpowiedz