Wpis z mikrobloga

Biorąc pod uwagę całą karierę to zgodzimy się że Messi bezdyskusyjnie kasuje wszystkich natomiast gdyby wyciągnąć tylko prime każdego- ten moment gdy piłkarz nie był z innej planety a z innej galaktyki to Goat jest tylko jeden.
#mecz
chudykbr - Biorąc pod uwagę całą karierę to zgodzimy się że Messi bezdyskusyjnie kasu...

źródło: images (1)

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nikczemny_Pomidor: swoją drogą to, że piłkarze tak długo grają to dopiero "wynalazek" ostatnich lat i dobrego prowadzenia się.
Przecież kiedyś 35/36 rok życia w głowach wielu równał się z emeryturą piłkarską, a i te ostatnie sezony w karierze to było takie męczenie buły na pół gwizdka. Wiadomo, że zdarzały się wyjątki, ale były one raczej ciekawostką.
  • Odpowiedz
@chudykbr: Tak naprawdę to Ronaldo Nazario był w swoim prime lepszy od Ronaldinho w swoim prime. Po prostu Ronaldinho wzbudzał więcej emocji i był barwniejszą postacią a emocje w piłce to jest wszystko.
  • Odpowiedz
@crespo: +, to prawda, że w Interze są filmiki potrafił zdobyć 30 metrów boiska, 3 rywali nawinąć i oddać strzał, nie zawsze gol, ale sporo go nie pamięta tutaj bywalców TAGU
  • Odpowiedz
szkoda że mental biedaka wygrał. Ileż by człowiek dał żeby jego kariera potoczyła się inaczej, żeby chłop nie popadł w nałogi czy długi i mógł nas raczyć swoim futbolem przez wiele długich lat

@Nikczemny_Pomidor: jakie nałogi? Ronaldinho traktował życie z luzem i zabawą, żył jak chciał i się bawił, a nie żył tak jak LUDZIE CHCIELI, a to boli właśnie wszystkich. Wpadł, r------ł piłkę nożną i wyszedł. Koniec historii. A
  • Odpowiedz
@Sylwiusz_89 sporo tagowiczow to na świecie nie było jak gruby Ronaldo latał po boiskach xD

Ja jako gówniarz byłem "załamany" jak przeczytałem że zerwał więzadła, chyba z rok nie grał a później zagrał chwilę i znowu to samo ( ͡° ʖ̯ ͡°) nie wierzyłem że wróci na 2002 do normalnego grania
  • Odpowiedz
@chudykbr: ten gość to największy mit futbolu, który jest podtrzymywany przez osoby co jakiś czas nostalgicznie wracające do jego czasów. Nie było człowieka na ziemi co go nie lubił, a dwu mecz z Chelsea zapamiętam na zawsze, bardzo wtedy kibicowałem mu i Barcelonie, ale mówienie że on w Prime był najlepszy i to jeszcze lepszy od Messiego? To jest jakieś absolutne p---------e, jedyne w czym był lepszy w Prime od
  • Odpowiedz
@crespo: chyba znalazlem gdzies takie sformułowanie ktore lepiej oddaje tych pilkarzy: Ronaldhinio kreował gre, a Ronaldo wysmienicie wykańczał akcje

Kurcze, czego ten człekoń nie wymyslił. Odbieranie pilki plecami, zwod glową, zmiany tempa. No wiele trików wzielo sie z jego gry.
  • Odpowiedz
@chudykbr: przeciez messi w prime > ronaldinio w prime. Pod kazdym względnem statystycznym. Nostalga zostaje poniewaz ten był uśmiechniety i ładnie grał,.
Ale jeśli porównujemy prime do prime i wpływ na grę to messi miażdzy bezapealcyjnie.

Ronaldinio w swoim prime sezonie 2026/2026 w la liga 32 mecze 21 goli(sezon wczesniej 17 goli),
Messi w sezonach 2008-2020 nie schodził poniżej 23 goli (23 miał akurat w 2008), potem drugi najniższy wynik to
  • Odpowiedz
Ronaldhinio kreował gre, a Ronaldo wysmienicie wykańczał akcje

@miodeksmrodek: Z tym kreowaniem gry to trochę przesada, raczej bym powiedział że kreował sytuacje podbramkowe ( ͡° ͜ʖ ͡°). W Barcelonie ciężar prowadzenia gry spoczywał głównie na Deco i Xavim. Dlatego właśnie Ronaldinho miał możliwość bycia taki wolnym elektronem, który swoimi niekonwencjonalnymi zagraniami i efektowną grą robił różnicę pod bramką przeciwnika.
W reprezentacji, gdzie na nim spoczywała większa
  • Odpowiedz
@chudykbr: Ronaldinho miał 28 lat gdy przechodził do Milanu. Dla piłkarza jest to prime formy , a dla niego już to była emerytura. Więcej balowal niż grał, nawet na treningi z dyskotek dojeżdżał (jeśli dał radę)
  • Odpowiedz