nie ten tag, jeżeli to jest film z FSD. Bo problem jest taki, że nawet nie ma jak potwierdzić, czy to nagranie jest z momentu, w którym FSD prowadziło auto.
FSD nie bez powodu nadal jest Supervised. tag #wpadkirobotaxi zostal zalozony by pokazywac wpadki aut, które jednak są autonomiczne i nie wymagają ciągłego nadzoru kierowcy.
@xz2580: korporacyjne chłopaki mają lidary w najnowszych iphonach, a tu będą tłumaczyli ci że w aucie się to nie opłaca bo za drogie czy za duże, kamerka 720p i algorytm wystarczy, elon mówił że rozszerzają sieć do robotaxi do 20 taksówek bo wreszcie znależli pajeetów do sterowania nimi przez internet
@PiotrFr: Gdzieś czytałem o tych lidarach w waymo i tam było to dosyć drogie rozwiązanie. Nie ma też co montować lidarów takich jak w odkurzaczach bo to raczej śmiech. Pewnie, że mógłby tam być lidar by wspomóc ale koszt takiego profesjonalnego zestawu kosztowałby tyle co połowa samochodu. Albo tak mi się tylko wydaje
@PiotrFr: No zgadza się, że Tesla zobaczy po drodze ducha ale jakieś nagminne to nie jest. Zdarza mi się może raz na kilka tysięcy km. Mam jeszcze wersję z czujnikami ale one są chyba nieaktywne od jakieś prędkości. Na pewno te duchy są z każdą aktualizacją poprawiane bo nie daje jakoś mocno po heblach. Jest o wiele gorzej gdy masz sporo nawalonych znaków po drodze. Chyba na zakopiance miałem sytuację,
No zgadza się, że Tesla zobaczy po drodze ducha ale jakieś nagminne to nie jest
No na razie nie, bo nie zostawiasz prowadzenia autu. I tu nawet nie chodzi o to, że coś zobaczył, raczej nie wiedział co zrobić. A teraz wyobraź siebie że ma jechać
nie ten tag, jeżeli to jest film z FSD. Bo problem jest taki, że nawet nie ma jak potwierdzić, czy to nagranie jest z momentu, w którym FSD prowadziło auto.
FSD nie bez powodu nadal jest Supervised. tag #wpadkirobotaxi zostal zalozony by pokazywac wpadki aut, które jednak są autonomiczne i nie wymagają ciągłego nadzoru kierowcy.
No tak, lidar=reaktor.
1000 dolarów to zbyt dużo, przecież tu chodzi tylko o bezpieczeństwo xD
No na razie nie, bo nie zostawiasz prowadzenia autu. I tu nawet nie chodzi o to, że coś zobaczył, raczej nie wiedział co zrobić. A teraz wyobraź siebie że ma jechać