Wpis z mikrobloga

#wpadkirobotaxi #tesla podobno SFD takie super, a biedna tesla przestraszyła się zanieczszczenia na drodze. Może te lidary by się jednak przydały?
xz2580 - #wpadkirobotaxi #tesla podobno SFD takie super, a biedna tesla przestraszyła...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xz2580: korporacyjne chłopaki mają lidary w najnowszych iphonach, a tu będą tłumaczyli ci że w aucie się to nie opłaca bo za drogie czy za duże, kamerka 720p i algorytm wystarczy, elon mówił że rozszerzają sieć do robotaxi do 20 taksówek bo wreszcie znależli pajeetów do sterowania nimi przez internet
  • Odpowiedz
@PiotrFr: Gdzieś czytałem o tych lidarach w waymo i tam było to dosyć drogie rozwiązanie. Nie ma też co montować lidarów takich jak w odkurzaczach bo to raczej śmiech. Pewnie, że mógłby tam być lidar by wspomóc ale koszt takiego profesjonalnego zestawu kosztowałby tyle co połowa samochodu. Albo tak mi się tylko wydaje
  • Odpowiedz
@PiotrFr: No zgadza się, że Tesla zobaczy po drodze ducha ale jakieś nagminne to nie jest. Zdarza mi się może raz na kilka tysięcy km. Mam jeszcze wersję z czujnikami ale one są chyba nieaktywne od jakieś prędkości. Na pewno te duchy są z każdą aktualizacją poprawiane bo nie daje jakoś mocno po heblach. Jest o wiele gorzej gdy masz sporo nawalonych znaków po drodze. Chyba na zakopiance miałem sytuację,
  • Odpowiedz
@Uaephean:

No zgadza się, że Tesla zobaczy po drodze ducha ale jakieś nagminne to nie jest

No na razie nie, bo nie zostawiasz prowadzenia autu. I tu nawet nie chodzi o to, że coś zobaczył, raczej nie wiedział co zrobić. A teraz wyobraź siebie że ma jechać
  • Odpowiedz