Wpis z mikrobloga

✨️ Jak najlepiej zagospodarować ziemię?
Mam 0.4ha ziemi, brat teścia z kolei siedzi w budowlance, kupuje ziemię i stawia na niej domy. Niezagospodarowana ziemia mnie męczy, aczkolwiek wiem, że jeść nie woła. Widzę możliwość umowy, gdzie wilk będzie syty i owca cała.

Jak to rozegrać?
A) oddać ziemię w zamian za jego ziemię z domem już wybudowanym
B) sprzedać mu ziemię i kupić dom/mieszkanie niezależnie
C) pójść na współpracę, buduje 4 domy domy na mojej ziemi, z czego jeden dla mnie, reszta mojej ziemi idzie z domami na sprzedaż (nie muszę na ziemi zarobić, może iść po cenie rynkowej, żeby wyjść na zero z kosztami domu dla mnie, a on, żeby też zarobił

Województwo Podkarpackie.

#nieruchomosci #budownictwo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Odpowiedź B. Natomiast jeśli myślisz, że za 0,4ha ziemi na podkarpaciu jesteś w stanie wybudować dom to xD. No chyba, że to Świlcza, Rzeszów, Zaczernie itp. W innych rejonach grunt jest realnie dużo mniej warty :P
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @lobo:

właśnie opcja C) brzmiała by dla mnie jak najbardziej fair, ale mu nie ufam, stąd pytam się tutaj was.

Co do opcji A) jak wygląda kwestia z podatkami? Można się zamienić nieruchomościami bez płacenia
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Co do A to nie mam pojęcia :), C na papierze jest spoko, ale co jak w połowie budowy koleś powie, że jednak nie zrobi? Ganiaj się potem po sądach. Albo jak coś sknoci przy budowie? A pomyśl co się będzie działo po rodzinie jak w jakiś konflikt wejdziecie bo ktoś coś zrobił inaczej niż zakładaliście.
  • Odpowiedz