Wpis z mikrobloga

Mirki przeglądam sobie otomoto i wiele jest ogłoszeń gdzie cena leasingu jest znacznie nizsza niz przy płatności gotówka. Zdrowy rozsadek mowi mi, ze to zbyt piekne aby bylo mozliwe i stad moje pytanie gdzie jest haczyk? Nie siedze kompletnie w temacie leasingow, natomiast być może warto go rozważyć przy zmianie auta.
#leasing #samochody #motoryzacja
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hubba-bubba: Drogie finansowanie lub auto pochodzi z CFM/ma na sobie jakąś dotację i musi być konkretne finansowanie dalej w firmie, w której obecnie jest auto. Ewentualnie polityka flotowa zakłada konkretnego finansującego, aby zachować promocyjną marżę na finansowanie stoku.
  • Odpowiedz
  • 2
@amath: wstyd to pisac takie wysrywy jak Ty, wracaj na elektrode i tam pisz takie madrosci

@__MadCat no tak, bardziej ciekawilo mnie jakie sa finalnie koszta takiego leasingu, gdzie cena w ogloszeniu jest podana np. -30tys zl od ceny przy platnosci gotowka

@OptiFinance dzieki za konkretna odpowiedz
  • Odpowiedz
@hubba-bubba: Tak, tu chyba klasyka, czyli że taka cena obowiązuje tylko przy ich finansowaniu, a jak nietrudno zgadnąć, jego warunki będą gorsze niż średnia rynkowa. Ale reguły nie ma, być może sumarycznie wyjdzie to i tak korzystniej niż gdybyś to auto zamawiał bezpośrednio, natomiast przepaści raczej nie będzie. Nie ma rady i trzeba po prostu sprawdzić oba przypadki jeśli jakaś oferta mocno Cię interesuje
  • Odpowiedz
  • 0
@PiotrFr: tak, mimo wszystko "najlepsze ceny" sa przewaznie przy tych w leasingu, czasami nawet jest informacja w ogloszeniu, ze w leasingu jest taka cena, a przy platnosci gotowka juz jest wyzsza. Wiadomo, ze oni nie dokladaja do interesu, jedynie chodzilo mi o fakt finalnych kosztow
  • Odpowiedz
@hubba-bubba:

tak, mimo wszystko "najlepsze ceny" sa przewaznie przy tych w leasingu, czasami nawet jest informacja w ogloszeniu, ze w leasingu jest taka cena, a przy platnosci gotowka juz jest wyzsza

Marketing. Zapewniam że kupując za gotówkę dostaniesz podobną cenę kupując za gotówkę.
Taniej może być jedynie, gdy bierzesz auto ze stocku, bo leasingodawca bierze xxx aut w identycznej konfiguracji to ma trochę taniej.
Ten 408 co podałeś to normalna
  • Odpowiedz