Aktywne Wpisy

Vigonath +1128
Siadaj byku, opowiem ci jak zajebiście być Polakiem.
O k---a, wspaniała rzecz, mówię ci.
Nie jesteś ani z Zachodu, ani ze Wschodu. Siedzisz po środku i wybierasz sobie najlepsze cechy obu cywilizacji, jednocześnie gardząc nimi dogłębnie. Jesteś witalnym, potężnym Słowianinem, ale katolikiem (nawet jeżeli nie wierzysz, to kulturowym), dziedzicem Zachodniego Cesarstwa Rzymskiego, po tym jak germańskie małpy postanowiły je zniszczyć.
Język? Jeden z najtrudniejszych na świecie, a co? Nie tak łatwo zostać Polakiem, o nie.
O k---a, wspaniała rzecz, mówię ci.
Nie jesteś ani z Zachodu, ani ze Wschodu. Siedzisz po środku i wybierasz sobie najlepsze cechy obu cywilizacji, jednocześnie gardząc nimi dogłębnie. Jesteś witalnym, potężnym Słowianinem, ale katolikiem (nawet jeżeli nie wierzysz, to kulturowym), dziedzicem Zachodniego Cesarstwa Rzymskiego, po tym jak germańskie małpy postanowiły je zniszczyć.
Język? Jeden z najtrudniejszych na świecie, a co? Nie tak łatwo zostać Polakiem, o nie.
źródło: 1000005557
Pobierz
Lolenson1888 +112
Pięć głównych, konkretnych powodów, dla których warto mieszkać w Polsce a nie w innym kraju i nawet nie próbujcie tego podważać.
Nawet wyjeżdżając na jakiś urlop za granicę, czy nawet na weekend do Czech czy na Słowację, boli brak tych rzeczy pod ręką, zwłaszcza Żabki xD
#11listopada #polska #takaprawda
Nawet wyjeżdżając na jakiś urlop za granicę, czy nawet na weekend do Czech czy na Słowację, boli brak tych rzeczy pod ręką, zwłaszcza Żabki xD
#11listopada #polska #takaprawda
źródło: Zrzut ekranu 2025-11-11 121046
Pobierz

@misiopysio: Bąkiewicz nie zepchnął baby ze schodów, proszę nie manipulować.
@PogromcaPatusow: nie rozumiem pytania.
@zobq: A Nawrocki nie wydymał dziadka i miasta na mieszkanie.
@zobq: Jaką manipulację? Przecież się z Tobą zgodziłem. Bąkiewicz i Nawrocki są niewinni xd
@misiopysio: czyli zgodziłeś się, że w pierwszym wpisie manipulujesz? Bo to napisałem xd
To teraz czekam na przeprosiny za manipulację.
@zobq: W jaki sposób? W pierwszym wpisie nie napisałem nic o Bąkiewiczu. Bąkiewicza wymyśliłeś sobie sam xd
@zobq: Masz kłopoty z rozumieniem zdań, więc ostatni raz spróbuję, bo dopiero wstałem i nie zwykłem od rana tłumaczyć psu, po co solę ziemniaki:
Nie napisałem nic o Bąkiewiczu. Gdy ty o nim napisałeś, to się z tobą zgodziłem. Mam nadzieję, że te proste zdania pozwolą ci zrozumieć xd
@misiopysio: ja napisałem o twojej manipulacji, a to twoja odpowiedź na mój wpis
Chyba ciężki dzień w biurze, co nie? xd
@zobq: Zaznacz proszę moją manipulację.
@misiopysio: i już wiesz że OP'owi ledwo starcza rozumu, żeby pamiętać o oddychaniu
@23kulpamens: Aleś mnie merytorycznie dojechał as personam xd Typowa pisowska riposta xd