Wpis z mikrobloga

Jaki rower 20' dla dziecka 123cm wzrostu? Budżet to tak 1300zl, ważne żeby mógł spokojnie postawić stopę i żeby były dostępne nie jedynie w wybranych sklepach ale ogólnie. Mierzyliśmy w decu i niby spoko ale rama mocno blokuje i jest mało stabilny jak trzeba się zatrzymać

#dzieci #rower #rowerdladziecka #kiciochpyta
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Owcawbarze mój młody od roku śmiga na tym (też ma podobny wzrost) i uwielbia ten rower. Głownie dlatego że fajnie wygląda i jest lekki. Ma też zwykłe przerzutki a nie te obrotowe manetki w gripach, które widać w większości rowerów dziecięcych. Patrząc na możliwości dopasowywania pedałów/siodła/kierownicy powinien posłużyć ze 2-3 lata.
  • Odpowiedz
@Owcawbarze woom, kubike. Z tańszych puki, lub wyższe modele decathlon. U mnie dzieiciaki jeździły na rowerach z Decathlona, a później na woomach. Na woomach w rozmiarach 16-20” zdecydowanie lepiej im się jeździło. I zaletą wooma jest to że jak kupisz nowy to mało stracisz przy odsprzedaży, a jak kupisz używany to sprzedaż za tyle samo. Swoje sprzedawałem w 2-3h po wystawieniu na olx.
  • Odpowiedz
  • 0
@damyrade @LaFlecheWallonne poszukałem trochę żeby przymierzyć do niego i niestety lokalnie nie widzę ale zamówiłem do sklepu attabo rush, podobno równie fajne i wygodne co właśnie kubike czy woom. Do tej pory wszystkie jakie miał były z deca ale 20" mają słaby wybór także zobaczymy co to będzie. W wooma się nie pchamy bo rośnie za szybko, to jest 5 latek więc jak znam życie w przyszłym sezonie trzeba będzie
  • Odpowiedz