Wpis z mikrobloga

✨️ Co myślicie o imieniu Roma?
Czy mirkują z nami jakieś mirabelki o imieniu Roma? Lub ktoś kto zna jakąś Romę?
Co myślicie o tym imieniu? Czy w czasie edukacji lub później miałyście nieprzyjemności z powodu imienia?
#kiciochpyta #rodzicielstwo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bibi__: nie zgadnę. Ale już będąc dorosłą i mając doświadczenia z wyśmiewania przez dzieci, uważasz, że warto nadawać dzieciom imiona rzadkie i ładne, ale które podobają się tylko dorosłym, a w dzieciństwie są przyczyną udręki?
  • Odpowiedz
@Przypadkowy sądzę że to dla nich okrutne, ja do 14/15 roku życia chciałam po 18 zmienić imię, w szkole średniej mi się odwidziało bo otaczające mnie osoby już nie drwiły z mojego imienia tylko chwaliły, mi też kilka nietypowych się podoba ale swoim dziecią nie dam z racji tego że wiem z czym to się je
  • Odpowiedz
@mirko_anonim miałam kiedyś w szkole taka znajoma ale była, starsza niż, ja. Teraz to imię może, wracać u wnuczek które, maja babcię Romę. Zawsze można udawać że to żeńska forma imienia Romeo (bo w pl żeńskie imiona muszą się kończyć na, literę a) taki skrót od hawajskie go Romeoa xd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Roma? przecież to brzmi jak cygańskie imie XD ja rozumiem rzadkie i niespotykane imiona no ale dawać dziecku cygańskie imię i robić mu krzywdę na całe życie?
  • Odpowiedz