Aktywne Wpisy

wfyokyga +18
Rozpoczynam gupia zabawe, wklejasz w komentarzu wynik z tego testu. Ja se wieczorkiem na kiblu zrobiłem, teraz wy. Może jakiś Hitler jest z nami na wypok?
https://www.idrlabs.com/pl/morderczego-nikczemnika/test.php
https://www.idrlabs.com/pl/morderczego-nikczemnika/test.php
źródło: temp_file145122794966284335
Pobierz
krysztofiakowy90 +69
W Castoramie nie pracujesz — Castorama się wydarza. Wchodzisz normalnym człowiekiem, wychodzisz kimś, kto potrafi przez 20 minut tłumaczyć różnicę między kołkiem a twoim życiem i nadal być uprzejmy.
Klient stoi nad wiertarkami jak nad grobem faraona. Mówi, że „on nie chce nic drogiego, tylko porządne”. Bierze najtańszą. Patrzy mi w oczy i mówi, że „jak się zepsuje, to wróci”. Wiem, że wróci. Wszyscy wracają. Castorama nie ma klientów — ma cykle.
Radio gra
Klient stoi nad wiertarkami jak nad grobem faraona. Mówi, że „on nie chce nic drogiego, tylko porządne”. Bierze najtańszą. Patrzy mi w oczy i mówi, że „jak się zepsuje, to wróci”. Wiem, że wróci. Wszyscy wracają. Castorama nie ma klientów — ma cykle.
Radio gra

Czy studia prawnicze na uniwersytecie typu UW/UJ są trudne?
Mam 28 lat. Pracuję w #policja od pięciu lat w przestępczości gospodarczej w #warszawa na Komendzie Rejonowej, z-------l jest srogi (ponad 100 postępowań na biegu - w niektórych 300 świadków do przesłuchania do jednej sprawy), ale wydaje mi się, że uczciwie zarabiam (130 tysięcy netto za zeszły rok), a niedługo dostanę jeszcze 1800 zł netto miesięcznie "mieszkaniówki" i kilka procent podwyżki.
Zawsze żałowałem, że nie mam skończonych studiów, ponadto żeby awansować na oficera muszę mieć tytuł magistra (bez znaczenia na jakiej uczelni i jakiego typu). Ale skoro już mam w jakimś stopniu się poświęcić to wolę zrobić porządne studia, które w jakimś stopniu mi się przydadzą. Nie obchodzi mnie praca na rynku prywatnym czy w innych służbach.
Co sądzicie? Pchać się na prawo czy zrobić jakieś stosunki międzynarodowe albo administrację?
#studia #studbaza #prawo #studiaprawnicze #uw #uj
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Sam np potrzebuje się nauczyć prawa, ale interesuje mnie głównie prawo gospodarcze i obrotu nieruchomościami, zarządzanie firma etc więc na kozminie mam taki kierunek i np unikne części prawa cywilnego, calego prawa rodzinnego (bo wcale mnie nie interesuje)
Ciotka jest komendantem, stopień oficerski i na oświadczeniu majątkowym jakoś lekko ponad 100k wychodziło w ciągu roku.
ps. pytam poważnie.