Wpis z mikrobloga

Czy ktoś pomoże mi zrozumieć co nagrałem?

Dwa źródła światła poruszające się w chmurach.

Widok w #krakow z Brzegów w stronę centrum. Pułap postawy chmur dziś 3000 metrów.

W pierwszej sekundzie pomyślałem że helikopter lub samolot (nad Brzegami idzie ścieżka podejścia do Balic) ale po chwili zobaczyłem drugie światło i oba zaczęły poruszać się w losowych kierunkach.

Pomyślałem że może ktoś bawi się mocnymi latarkami, ale nie było snopu światła, a same punkty były dość małe.

Trwało to jakieś 15 minut aż zobaczyłem w pobliżu światła samolotu, jak spojrzałem na chmurę świateł już nie było. WTF

W komentarzu drugi film. Co to jest?

#lotnictwo #pytaniedoeksperta #ciekawostki
Atreyu - Czy ktoś pomoże mi zrozumieć co nagrałem?

Dwa źródła światła poruszające si...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Atreyu: w Dębicy jest/był klub, który walił takimi spotlightami po niebie, 3 sztuki i się kręciły jak na Twoim filmie (w sumie trochę szybciej)

Jak były chmury to było to widać przynajmniej 11 km dalej (w linii prostej)
  • Odpowiedz
@Atreyu: kurde to samo widzialem tylko z północy krakowa :D samoloty to nie były. Wygląda jak jakieś oświetlenie z jakiejś imprezy czy coś choć ten brak snopu światła też byłzastanawiający. też mam nagranie, krótkie
  • Odpowiedz
@Atreyu: Jakiś klub, impreza, koncert.
Jeśli to jest miasto, tym bardziej w kierunku centrum i są chmury, a światła robią dziwne ruchy, to na 99% to właśnie reflektor wycelowany w niebo.
  • Odpowiedz