Wpis z mikrobloga

@musze_wymyslic_login: słąbo to widzę, wchodzisz do mieszkania i gdzie jakiekolwiek miejsce na kurtki, buty, itp. wieszak, czy szafa? ten słupek mały nie wystarczy

do tego co z butami? wywalone na podłodze zaraz tam gdzie się gotuje i je?

jak ten wąski korytarz z cyferkami "01" się zapcha bo będzie tam np. wieszak czy jakaś szafka na buty to każdy kto wchodzi do mieszkania będzie musiał robić obchód po kuchni przez
  • Odpowiedz
@Dziwny_Dzwiek_Gzymsu: Mam kilka mieszkań do wyboru i uwagi innych są pomocne przy ostatecznym wyborze. Ja podejmuje ostateczną decyzję i ja tam będę mieszkać, ale to nie znaczy że nie powinienem zaczerpnąć kogoś opini, w szczególności gdy podejmuje jedną z najważniejszych decyzji finansowych z moim życiu.

Jak kupujesz auto które wizualnie Ci się podoba, nie zapytasz na forum czy silnik jest dobry?
  • Odpowiedz
@musze_wymyslic_login: do tego taka mała kuchni, raptem 2-2,5m blatów (gdzie i tak całe zajęte przez zlew i płytę) to jest jakiś nieśmieszny żart

jak się poważnie nad tym zastanawiasz to sprawdź jaka jest wysokość parapetu okna na górze przy kuchni bo na 100% będziesz chciał se kuchnię zaaranżować w odwróconą literę L i pociągnąć jeszcze blat wzdłuż górnej ściany

wtedy też spróbuj sobie na rzucie zaplanować jak by miał w takim razie
  • Odpowiedz
@musze_wymyslic_login: Mało blatu roboczego w kuchni (przydałaby się wyspa), brak szafy na przedpokoju czy gdziekolwiek szafy gospodarczej (na mopa, deskę do prasowania, odkurzacz), nie widzę pralki. EDIT: Ok, zauważyłem pralnie z szafą, więc to odpada.

Ja bym spróbował dać ściankę na wejściu po lewej i od strony wejścia zrobić wieszaki/szafkę, a od strony kuchni blaty.
  • Odpowiedz
@musze_wymyslic_login: to patrz co się wtedy stanie z salonem jak tak zrobisz w moim drugim komentarzu i dobrze przemyśl na papierze jak by maił wtedy wyglądać jego układ, wydrukuj sobie najlepiej ten rzut z wymiarami i spróbuj w nim od linijki narysować jakieś przykładowe meble z neta z realnymi wymiarami

rzuty mieszkań od deweloperów często są oszukane w takim sensie, że meble są celowo pomniejszone by mieszkanie sprawiało wrażenie bardziej
  • Odpowiedz
@musze_wymyslic_login: to wejscie od klatki mozesz polaczyc z filarem i zrobic scianke - wiec tu bym sie nie martwil. Jak dobrze pomierzysz to moze i szafa Ci tam wejdzie. Sam uklad nie jest zly, ale pytanie co lubisz. Kuchania + salon/duzy pokoj dzienny (?) sa od polnocnego wschodu - czyli po 12 bedzie tam dosyc ciemno, wieczorem tym bardziej, sypialnie chyba obojetne. Jak zbudujesz scianke od korytarza to z drugiej
  • Odpowiedz
słąbo to widzę, wchodzisz do mieszkania i gdzie jakiekolwiek miejsce na kurtki, buty, itp. wieszak, czy szafa? ten słupek mały nie wystarczy

@Catmmando: Ja myślę, że mała ścianka działowa do słupka na środku się tam zmieści.

Osobiście uważam, że bym usunął ścianę działową w salonie i zrobił jedno duże pomieszczenie, ale nie wiem ile osób by miało tam później mieszkać.
  • Odpowiedz