Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy serio każdy przedsiębiorca w tym kraju nosi w sobie jakiś gen dymania pracowników, czy po prostu ja mam jakieś niebywałe (nie)szczęście?
Kolejna firma, kolejna próba zrobienia w wała, branża nowych technologii, wydawać by się mogło że poważni i wykształceni ludzie. Podpisujesz umowę, już na starcie dają ci do podpisu coś innego niż się umawialiście. Pracujesz któryś rok, nie raz ratujesz firmie dupę, idziesz po podwyżkę i finalnie znów dostajesz coś innego niż rozmawialiście. Itp, itd. w każdej firmie gdzie pracowałem, zawsze mniej lub bardziej próbują wydymać, i już nie chodzi o to czy ktoś za mało płaci czy za dużo wymaga, tylko o takie perfidne plucie człowiekowi w twarz kłamstwem, nie wiem, liczą że jak ktoś współtworzy rozwiązania warte setki tys. zł to nie jest w stanie dobrze przeczytać umowy czy jak.
#zalesie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim skoro na umowie jest napisane cos innego niż to na co sie umawialiście to p-----l to. Kiedyś na b2b podpisalem taka umowe i bujałem sie bez płatnego urlopu ani innych- jednym słowem musisz sie nauczyć i być asertywnym. Skoro ustalone było jedno a na papierze jest co innego to raczej nie Twoj problem a tego złodzieja xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim chyba widzisz co podpisujesz? Jeżeli ci nie odpowiada, to nie podpisujesz. Proste. Skoro podpisałeś, to potem nie marudź, że powinno być inaczej. Piszesz, że tak jest za każdym razem. Może problem leży po twojej stronie.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
✨️ Autor wpisu (OP): @0rdynus: @teraz_z_kontem: nie wiem skąd pomysły że ja coś podpisałem, albo że nie wiem co mam i mogę zrobić. Napisałem chyba tak jasno jak tylko mogłem, chodzi o same próby podstępu przez np. przedłożenie umowy z innymi warunkami niż chwilę temu omówione i obiecywane z przyjacielskim uśmiechem na ustach i wielkim zdziwieniem i oburzeniem gdy mówię co jest nie tak. Czy to moja
  • Odpowiedz
@mirko_anonim no właśnie nie jest za jasno to opisane. Generalnie to dramatyzujesz i nazywasz swoich pracodawców złodziejami. Taka typowa narracja wykopowa. Daj może konkretny przykład, to będzie można przeanalizować gdzie jest problem.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @teraz_z_kontem: czy ta typowa wykopowa narracja jest teraz z tobą w pokoju?
Nie dramatyzuję, jestem zwyczajnie zażenowany i wkurzony, być może kiedyś będziesz po raz n-ty w podobny sposób potraktowany i zrozumiesz, chociaż nie życzę.
Nie wiem jeszcze jakiego przykładu oczekujesz albo co i w jakim celu chcesz analizować.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
energiczny-narrator-72:

chodzi o same próby podstępu

@mirko_anonim: nawet jak nie podpisales (co nie wynika z postu i mozna tak zalozyc) to still jestes konsekwentnie w miejscu, gdzie wartosci moralne Ci nie odpowiadaja i jestes rozczarowany, ze w tym miejscu sa takie zwyczaje - jak od poczatku je
  • Odpowiedz