Wpis z mikrobloga

Jak ktoś nie grał, jest to Gothic 3 - The Beginning na stare telefony z klawiszami.

Gramy młodym Xardasem. Akcja dzieje się 140 lat przed wydarzeniami pierwszego Gothica. Dziwne, co?

Trzeba uważać na pobieraną wersję gry, bo większość jest popsuta lub głupio zmodowana.

Prawidłowa wersja gry powinna:
- działać w 12 FPS, a nie 8 FPS
- w pierwszej chacie za kupcem we wiosce jest wdowa, w prawidłowej wersji jest kobietą. W złej wersji użyto modelu wojownika.
- niestety, jak te 2 punkty się zgadzają, to D-Padem nie jesteśmy wstanie kierować. Trzeba użyć klawiszy cyfr 1-9. Za to można się poruszać skosem.

#gothic #gothic3 #gry #staregry #rpg
rukh - Jak ktoś nie grał, jest to Gothic 3 - The Beginning na stare telefony z klawis...

źródło: Gothic_3_Java

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rukh: Fajna to gierka była, ukończona z 15 razy, potem już znana na pamięć i speedrunowana na jednym posiedzeniu, ale nigdy nie udało mi się zrobić jednego cholernego questa z jakąś zgubioną kolczugą.

Finał gry pamiętam że też był bardzo niesatysfakcjonujący. Walka z bossem była okropna.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Wimix21: Trzeba byłoby z Chomika różne wersje przetestować w KEmulatorze. Nie pamiętam która polska wersje jest dobra. Natomiast wersja angielska, która jest dobra, jest na Phoneky
Również musiałem się przekopwać przez wersje Rosyjskie, Ukraińskie, zbugowane, zmodowane, żeby znaleźć tą prawidłową.

A to na screenie, to odpaliłem aplikację J2ME Loader w emulatorze Androida Bluetacks. Tylko tak mogłem zagrać to na komputerze tak, abym analogiem się mógł przesuwać po skosie.

Najlepiej się
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Wimix21

- polska wersja powinna mieć 411 KB - taka liczba powinna się wyświetlać w eksploratorze Windowsa.
- niemiecka wersja 412 KB
- angielska wersja 409 KB

Pozostałe wersje są albo zmodowane, albo dostosowane do jeszcze mniejszych rozdzielczości, albo są zbugowanymi wersjami z błędami.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
SĄ 2 SPOSOBY ODPALENIA GRY.

1) Na telefony.
Jest to prostszy sposób, jeśli nie będziemy używali kontrolera.

a) Pobieramy aplikację J2ME Loader
  • Odpowiedz