Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lukardio Obawiam się też, że pielęgniarka zarobi podobne pieniądze :) Jak ostatnio dzwoniłem po kilku korporacjach, to wynagrodzenie senior programisty wahało się od czterech do siedmiu tysięcy złotych.
  • Odpowiedz
@Lukardio znam sporo pielęgniarek i 95% z nich nie ma problem z wymianą tonera w drukarce czy podpięciem myszki, najczęściej to są proste dziewczyny se wsi które dobrze umieją wykonywać polecenia.
  • Odpowiedz
Jak komuś nie przeszkadza specyfika pracy, bo ja bym się na pewno nie podjął to wybór jest niegłupi. Brak zatrudnienia nie grozi, a zarobki dla osoby po studiach kierunkowych to jest 10k.
  • Odpowiedz
  • 0
@donatien-de-sade: mam ciocie pielegniarke w Niemczech
ma tak 2500 eruo do reki z 20lat doświadczenia
w Polsce jest już 10k brutto czyli 7500na reke

i nie wiem czy się tak mega opłaca jechać zagranice
ale jak moja kolezanka w 2015r kończyła, to wtedy sporo z nich wyjechało, bo chyba zarabiały niecałe 2500zł
  • Odpowiedz
Obecnie jeden z lepszych wyborów, wszędzie brakuje pielęgniarek a taka po studiach na kontrakcie spokojnie zrobi 15k na czysto

@uzytkownik_wykop_pl: Jako programista po studiach też dobrze zarobisz, z tą różnicą, że programista pracuje od poniedziałku do piątku po 8 godzin przed kompem, bez dyżurów i użeraniem się z ludźmi. ;)
  • Odpowiedz
@Lukardio: dobry zawód. pielęgniarze/pielęgniarki zarabiają więcej niż większość absolwentów większości kierunków technicznych. ich sytuacja na rynku pracy jest bardzo dobra - skończenie studiów niemalże automatycznie oznacza przyjęcie do pracy. do tego ogromne poszanowanie w społeczeństwie, poczucie misji i pożyteczność pracy. aczkolwiek ja bym bardziej celował w studia lekarskie.
  • Odpowiedz
@Lukardio:
Dziewczyna ma 19 lat. Zdała maturę z biologii jako tako, ale w Polsce są uczelnie z większą ilością miejsc na kierunku pielęgniarstwo niż ilość kandydatów, więc właściwie wynik nie ma znaczenia. Zaczyna studia.

Studiuje 3 lata, studia to przede wszystkim praktyka. Na praktykach starsze piguły czasem coś pokażą, czasem każą nie przeszkadzać, różnie. Część teoretyczna z reguły nie zmienia się od lat i nie da się jej nie zdać, ze
  • Odpowiedz