Wpis z mikrobloga

Pijcie ze mną kompot, w końcu udało się dostać mieszkanie w TBS
Co się teraz robi w życiu? Jaki jest kolejny quest?
Babki w TBS się śmiały, że w końcu będą miały spokój od moich wnioskow 🤣 (4 miesiące, ok. 20 wniosków, ok. 8 wniosków miałem jako pierwszy ale licza się punkty (emeryci mają więcej) a potem dopiero kolejność). Takiego poważnego wysyłania wniosków/tryhardowania to był miesiąc. W majówkę już bym wynajmował mieszkanie, ale zaspałem jak akurat dodano ogłoszenie xD
A teraz musiały się zadziałać dwie rzeczy
-lesny dziadek przede mną zrezygnował z tego mieszkania
-poprzedni najemca wpadł na podnajmowaniu mieszkania za ponad 3500zl

#nieruchomosci #chwalesie
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@loginnawykoppl:

Super, klucz do dobrobytu kraju to inwestowanie w najważniejsze dla przyszłości grupy ¯\(ツ)/¯

już dawno nie ma inwestowania w najbardziej produktywne dla państwa grupy społeczne, jest tylko inwestowanie w ten elektorat, który da ci pewną władzę
  • Odpowiedz
  • 0
jak po 4 miesiacach? U mnie mówili ze czas oczekiwania to lata

@BrokenRustyMachine: napisałem, że w niektórych miastach jest inny system - kto szybszy i z wiekzsA ilością punktów ten wygrywa, bywały nawet sytuację, że jakiś niepełnosprawny emeryt wysłał wniosek i os razu dostał się bo miał więcej punktów niż emeryt
U mnie w powiatowym np jest po prostu jedna kolejka i czeka się dwa lata
  • Odpowiedz
  • 0
@zimna_marchew: @Hubert_von_Mai 100k za czynsz niższy o 2600zl, a mieszkanie w takim standardzie w jakiejkolwiek okolicy to pol miliona xd wynajmując z TBS trace jakieś 300zl na czynszu (choć niekoniecznie bo widziałem bardzo podobne czynsze )400-500 na przytrzymaniu partycypacji (jeśli mówimy o wladowaniu tego na lokatę)no i na zużywaniu mebli, to gdzie tu wyjdę podobnie?
  • Odpowiedz
@razdwatrzy55 to buła, zaraz podwyżki będą. Nie wiem jaka dzielnica (podejrzewam, że moja xd) ale w mojej porównywalny metraż na wolnym rynku to kilkaset zł różnicy, chyba, że korzystasz z dopłat do czynszu. Liczysz sam czynsz, czy resztę opłat też? Samo wejście będzie drogie, bo meble to jedno ale kuchnia i łazienka to najdroższa impreza. Cóż, gratuluję ale jesli nie bierzesz kredytu na partycypację to lepiej wyszedłby ci kredyt ( ͡
  • Odpowiedz
  • 0
@zimna_marchew: w twojej jest dużo ale nie
Sam czynsz do spółdzielnie 600
Łazienka całą jest zrobiona, nawet zaskoczony jestem standardem
Szczerze to nawet nie wiem czy dostalbym kredyt na 500k
Rata kredytu hipotecznego w wysokości 500 000 zł na 30 lat zależy od oprocentowania. Przy oprocentowaniu około 7% rata wyniesie w okolicach 3300-3500 zł miesięcznie.
  • Odpowiedz