Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartekppp te budżety obywatelskie to taka emanacja wyborów ludzi jak potem posłowie w sejmie w teorii możesz sobie wybrać ale tak się składa że wybrani zostaną akurac ci co mają być wybrani. We Wrocławiu, a podejrzewam że w innych miastach jest tak samo, siadły na tym różne fundację lokalnych polityków i w ten sposób wyprowadzają pieniądze co przy niskich progach glosowych jest na tle proste że udaje im się znakomicie
  • Odpowiedz
@R187: myślę, że dla większości racjonalnych osób nie jest tęcza, tylko przepieprzenie publicznych 600k na głupoty. Czy to ławka "patriotyczna" (cokolwiek to znaczy) czy tęcza, to jest to marnowanie pieniędzy podatników na nic potrzebnego.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
Czy to ławka "patriotyczna" (cokolwiek to znaczy) czy tęcza, to jest to marnowanie pieniędzy podatników na nic potrzebnego.

@Paayor: Ale to sami obywatele zdecydowali w głosowaniu na co pójdzie w sumie 120 mln. Jesli w Warszawie mieszka 1.865 mln osób i 5% z nich jest LGBT to wychodzi około 90 tysięcy osób, i jak się 700k podzieli na 90 tysięcy to wychodzi niecały 8 zł na osobę. Myślę, że większość
  • Odpowiedz
@R187: już pisałem pod jednym z Twoich postów, że co to za różnica że prasa będzie tłumaczyć co i jak i z czego się wzięło skoro plebs nie ogarnia takich pojęć jak budżet obywatelski ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@R187: tu 8 zł, na wsparcie/stypendium dla Jasia Kapeli 2 zł, na kampanie "równościowe" 4 zł, na studia gender 6 zł, inne "wyrównywanie szans kobiet" 5 zł itd., a w skali roku tworzy się niezła sumka. Przykładów można też szukać po drugiej stronie - wolałbym te 700k przeznaczyć na remont jakiegoś domu kultury w mieście czy psychoterapię/psychologa u osób ze wszystkimi formami zaburzeniami płci/seksualności itd. Ale co do zasady można
  • Odpowiedz
@NocnyFuriat: Głosuje się na coś innego i przebija "tęczę". Jak dasz rade zdobyć 9k głosów przeciw to dasz rade zagłosować 9000 razy za czymś innym...

Wystarczy ruszyć tylek sprzed komputera i głosować.
  • Odpowiedz