Wpis z mikrobloga

@Okajri: przykro się to czyta. Polecam iść na terapię albo podyskutować sobie czasem z moderatorem ludźmi o kompletnie innych poglądach. Nie musisz mieć w sobie tej nienawiści.
  • Odpowiedz
Natomiast pogarda dla ludzi popierających powstanie tej tęczy jest potrzebna i dojrzała obywatelsko?

@wezsepigulke: dlaczego wkładasz w moje usta coś czego nie powiedzialem? Co ci daje iluzja że wygrałeś w dyskusji z samym sobą? Bo ta wypowiedź to na pewno nie jest dyskutowanie ze mną i tym co napisałem.
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: TO NIECH RUSZĄ K---A DUPE NA GŁOSOWANIE!

To tak jak z polityką: "Ale ta partia jest hujowa", "Ale ten prezydent jest zły" A głosowałeś? "Nie bo Ciotka ze szwagrem przyjechali"

NO K---A MAĆ

Zebrali by się wszystkie kibole ponad podziałami w tej Warszawie to może by im jakieś skateparki albo inne duperele pobudowali ale widocznie woleli przemycać race na trybuny.
  • Odpowiedz
Nie przeprowadzono żadnego referendum. W budżecie obywatelskim głosują tylko popierający idee. Tak więc głos całej reszty jest pominięty.

@TurboDynamo: Ty byś chciał referendum w sprawie każdego, z 1,5 tys., projektów z budżetu obywatelskiego? To byłoby dopiero sprzeniewierzenie publicznych pieniędzy.
Ta formuła nie zmienia się od lat - sprawdza się świetnie. Szczególnie na poziomie lokalnym - dzielnicowym, ale tak że na poziomie miejskim. Jest głosowanie, w którym każdy mieszkaniec może wziąć
  • Odpowiedz
@bartekppp: no popieram to żeby aktywizować ludzi do głosowania. Problem w tym że u nas aktywizacja zwykle polega na tym żeby ludzi zdenerwować a nie zachęcić. Kiedy ludzie głosują za czymś a nie przeciwko to masz tyle głosów co za tą tęczą.
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: Nie mam. 6811 obywateli powiedziało czego sobie życzy a blisko 1,8 miliona reszty (!) powiedziało "niech te 6811 głosujących zdecyduje na co pójdzie kasa". Tyle, tylko tyle. I AŻ tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
byś chciał referendum w sprawie każdego, z 1,5 tys., projektów z budżetu obywatelskiego?

@zajete: proszę nie manipuluj tym co mówię. Nie chce referendum w sprawie tęczy na placu zbawiciela. Powiedziałem tylko że poparcie tego projektu przez 6811 to za mało aby mówić że Warszawiacy coś popierają. Warszawiaków jest oficjalnie 1 863 845. 6811 popierających to tylko około trzech promili warszawiakow. To zdecydowanie za mało aby stwierdzić że Warszawiacy coś popierają.
  • Odpowiedz
Nie mam. 6811 obywateli powiedziało czego sobie życzy a blisko 1,8 miliona reszty (!) powiedziało "niech te 6811 głosujących zdecyduje na co pójdzie kasa". Tyle, tylko tyle. I AŻ tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°).

@Okajri: nieuprawnione i zbyt daleko idące wnioski. Na pewno jesteś w stanie to zrozumieć.
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: Ja zadałem pytanie. B--ń borze tucholski nie mam zamiaru wkładać ci niczego do ust.

Czyli jak rozumiem szanujesz ten wybór i ludzi popierających powstanie tej tęczy? To skąd to zesrańsko? Bo zaczynasz być niespójny.

Po za tym w tym kraju jest cała masa innych i poważnych problemów, a nie jakaś śmieszna tęcza, za śmieszne jak na budżet Warszawy 700k. Po za tym o jej powstaniu zdecydowali mieszkańcy tego miasta,
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: Jak bym tego nie interpretował tęcza będzie stała. A że zbliża się 17 to zawijam się pod

na kurs

dofinansowany z naszych podatków, to też była decyzja narodu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Czyli jak rozumiem szanujesz ten wybór i ludzi popierających powstanie tej tęczy? To skąd to zesrańsko? Bo zaczynasz być niespójny.

@wezsepigulke: co to za gaslighting. Jakie zesransko? Jedyna osoba która się zesrala to ty. Ja spokojnie odpowiadam że nie popieram kontrowersyjnych pomysłów bo nie ma to nic wspólnego ze społeczeństwem obywatelskim. Sam chciałbym tęczy na placu zbawiciela i jestem warszawiakiem. Ale nie popieram tego kosztem kolejnych konfliktów społecznych które - niewątpliwie
  • Odpowiedz
@Okajri: to dobrze że czujesz się dobrze w Warszawie. Chciałbym żeby tak dobrze czuli się w niej nie tylko ludzie o twoich poglądach ale wszyscy mieszkańcy tego miasta, również ci którzy mają zupełnie inne.
  • Odpowiedz
To jest symbol pewnych fundamentalnych wartości które dla jednych są ważne a dla innych nie.

@TurboDynamo: Dla wszystkich jak widać jest to ważne, skoro się o tym dyskutuje.

Polecam mniej inwektyw a więcej autorefleksji.

@TurboDynamo: Zacytuj moją jedną inwektywę z tego wątku skierowaną do kogokolwiek.
  • Odpowiedz
każdy był zaktywizowany do szukania kompromisów i tego abyśmy wszyscy czuli się tu dobrze, a nie na aktywizacji do tego aby pokazać swoją dominację nad ludźmi o innych poglądach.

@TurboDynamo: Odkleiłeś się. Jak od 30 lat czuję się tu źle bo kler panoszy się jak jakimś kraju trzeciego świata. Państwo ładuje publiczne pieniądze w KUL czy UKST oraz płaci za lekcje religii i wlicza oceny z wiary do średniej potrzebnej
  • Odpowiedz