Wpis z mikrobloga

Mireczki, czy macie jakieś sprawdzone oferty pracy zdalnej? Kompletnie nie wiem za co się zahaczyć w tym temacie, wiem że sporo ogłoszeń to kompletny scam. O ankietach już chyba wyczytałem wszystko. Chciałbym pomóc jednej kobiecie, której budżet się nie spina, brakuje do końca miesiąca około 1k zł, w miarę ogarnia w kąkutery, solidna i skrupulatna a obecnie ma sporo czasu. Kiedyś też bardzo mi pomogła. Jest sens w ogóle cokolwiek ruszać? Będę wdzięczny za wszelkie info. #pracazdalna #praca #pracbaza #pytaniedoeksperta #freelance #it
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jest sens w ogóle cokolwiek ruszać?

@hukot: nie ma. Pracy zdalnej jest od groma, ale tylko dla specjalistow. Zwykly szarak raczej nic nie znajde, a tylko dostanie wysiudany na hajs.
  • Odpowiedz
@hukot: praca zdalna to forma wykonywania pracy a nie zawód. Zdalnie można pracować jako analityk, tłumacz, programista, uczyć języków i wiele wiele innych.
Jak ktoś ma zerowe kwalifikacje i praktycznie nic nie umie to może próbować coś w stylu wirtualnej asystentki ale na takie stanowiska zdalne z niskim progiem wejścia jest pewnie za każdym razem po kilkaset chętnych więc szanse prawie zerowe.
Mam nadzieje, że pomogłam.
  • Odpowiedz
  • 0
praca zdalna to forma wykonywania pracy a nie zawód

@elena-mary: sporo racji ale nie zgodzę się do końca, są firmy które z chęcią delegują żmudne zadania np przy archiwizacji danych a nie mają czasu na zatrudnianie stażystów
  • Odpowiedz
@hukot: powodzenia w szukaniu :) Zakładam, że masz na myśli skanowanie dokumentów, które raczej jest pracą stacjonarną. Wątpię, żeby jakieś przedsiębiorstwo wysyłało kartony ważnych dokumentów komuś do domu. Takie ogłoszenia to raczej rzadkość lub wręcz mit.
  • Odpowiedz