Wpis z mikrobloga

@silnikAtrakcyjny ja zazdroszczę ludziom którzy potrafią powiedzieć sobie "teraz idę się myć a potem idę do łóżka i gaszę światło" zamiast odwlekać to w nieskończoność i zamulać na telefonie tak jak ja. a potem 5-6 godzin snu. w czerwcu 4 bo dłużej jasno
  • Odpowiedz
@silnikAtrakcyjny: To jest najgorsze, też tak od czasu do czasu mam. Najczęściej jak muszę się wyspać - przykładowo następnego dnia mam trasę do pokonania kilkaset kilometrów albo jakiś ważny egzamin/rozmowę. Czym bardziej staram się zasnąć tym jest trudniej.
Mi jednak bardzo mocno pomogło odcięcie się od wszystkich bodźców (Zrobienie absolutnej ciemnicy) oraz czytanie papierowej książki pół godziny przed snem (najlepiej takiej nudniejszej, gdzie dużo z niej wyciągasz ale mózg będzie
  • Odpowiedz
@V3ntu: mi najbardziej pomaga myślenie o tym co lubię robić. Wspinam się i jak nie umiem zasnąć to "analizuję" drogi które wcześniej robiłem. Nie wiem dlaczego ale to działa XD
Wydaje mi się że to może właśnie ograniczać stres, skoro sam sport jest lekarstwem to i myślenie o nim powinno pomóc. Stres główną przyczyną bezsenności
  • Odpowiedz