Wpis z mikrobloga

Czy Wy macie sumienie pobierać nielegalnie programy, na których tworzenie deweloperzy poświęcili tyle tysięcy godzin, a niejako także i swoje życie? Albo filmy? Albo gry? Albo eBooki? Nie jest Wam głupio, że okradacie kogoś z owoców jego pracy? Gdyby Wam ktoś z Waszego portfela wyjął Waszą wypłatę i sobie wziął na swoje cele, też tak cieszylibyście się? Fajnie Wam by było?

#piratujo #piractwo #torrent #torrenty #warez #jaktakmozna #piractwoksiazek
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie jest Wam głupio

@Drill90: nie bo nic nikomu nie kradnę, przez to, że ja coś pobiorę to nikomu z dysku twardego ani z półki w domu magicznie nie zniknie książka, gra, program, który właśnie pobrałem
  • Odpowiedz
@Drill90: mnie też ograbiano już wiele razy z moich własnych osobowych danych w różnych wyciekach sklepowych i co? Nikt ni grosza zadośćuczynienia nie pokwapił się mi przekazać, ani sklepy ani instytucje które kary im nakładały.
  • Odpowiedz
Jak kupisz sobie ksiazke, przeczytasz i dasz pozniej komus, to okradasz autora?

@Odkamieniacz: idea jest taka, zeby na tym nie zarabiać. duże korpo nas skubią na każdym kroku. najbardziej mi szkoda autorów książek, którzy są już oskubani przez wydawce. Czasem wolę wesprzeć autora na patronite bezpośrednio. I tak czytam ebooki.
  • Odpowiedz
@Drill90: okradasz glownie wielkie korporacje a nie samych tworcow, Ci tworcy juz dostali wynagordzenie za swoja prace przy filmie czy grze. A to zazwyczaj zwykly klient jest okradany prze te korporacje, placi za gre na Steam, ktorej nie posiada i pozniej moze stracic do nie dostep itd
  • Odpowiedz