Wpis z mikrobloga

- mimo że nie integrują się za bardzo z Polakami to jacyś bardziej pozytywni i otwarci vs my wiecznie smutni, zamknięci czy przeststraszeni.

@mirko_anonim: ze mną się integrują i faktycznie są bardzo pozytywni jak na sytuację w jakiej ich państwo się znajduje

sporo hejtuje swój kraj ale jako naród trzymają się razem vs my jesteśmy często wrogo do siebie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ty, a pomyślałeś, że porównujesz wyselekcjonowaną grupę Ukraińców z generalną populacją Polaków? I że zapewne to osoby bardziej otwarte, przebojowe, średnio młodsze etc. mają skłonność do wyjechania z kraju? To jakbyś na podstawie Wietnamczyków z lokalnego bazaru ustalił, że wietnamską cechą narodową jest handel ubraniami - w przeciwieństwie do brzydzących się handlem Polakami.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
sumienny-realista-94: Ukraincy są fajni ale powinni być wypieprzeni np. ze szpitali, gdy są lekarzami na ratyfikowanym dyplomie internetowym i nic nie rozumieją co do nich mówi pacjent i jeszcze pieprzą po ukraińsku że my powinniśmy im mówić o dolegliwościach po ukraińsku. U mnie takie lekarki i lekarze właśnie dostali od dyrektora przedłużenie pracy NA PIĘĆ LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i mieszkają w domach na obrzeżu miasta. A nie umieją NIC.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz
to nie wiem jak ukry ale u nasz kraj na wałach i oszustach zbudowany

@baldeagle19: za to ukraina, kraj czystej uczciwości, potwierdzonej zaświadczeniem kupionym na bazarze
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
czujny-członek-31: patrz @Linnior88

każda Ukrainka jaką poznałem robiła coś ze sportem, artystycznego lub muzycznego vs nasze jakieś takie nijakie kobiety

op bardzo ładnie napisał, takie mirabelki - znaczy.. мірабелі (wymowa: mirabeli) to są dopiero babki
  • Odpowiedz
za to ukraina, kraj czystej uczciwości, potwierdzonej zaświadczeniem kupionym na bazarze

@gorobei: oczywiście, że nie, natomiast oni tam się z korupcją nie kryją, wiesz ile kosztuje załatwienie czegoś w urzędzie czy sądzie, kogo trzeba znać, czyim synem jest Twój przeciwnik polityczny, tutaj u nas często jest gra pozorów bo jesteśmy w tej potężnej UE, ale mental ten sam jak nie gorszy
  • Odpowiedz